Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Εφήμερες σχέσεις» με γνωστό φινάλε

Τίτλοι τέλους μπήκαν χτες για τον Εργοτέλη και την παρουσία του στην Football League, αφού οι υπεύθυνοι που έτρεχαν φέτος διοικητικά την ομάδα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της αδυναμίας να βρεθεί λύση. Ετσι, πλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων συλλόγων, η επόμενη μέρα επιφέρει τη διάλυση της ομάδας και της ΠΑΕ και τον υποβιβασμό της στη Γ' εθνική.

Και η περίπτωση του Εργοτέλη, που αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό τέτοιου είδους τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως μεμονωμένο ή τυχαίο αλλά, αντίθετα, εντάσσεται και αυτό στην αλυσίδα παρόμοιων περιπτώσεων στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Ο,τι συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα της εμπλοκής των επιχειρηματικών συμφερόντων στον αθλητισμό (και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο), όπου οι αγοραίες λογικές και το κυνήγι του κέρδους είναι αυτά που κυριαρχούν.

Και όταν τα σχέδια αλλάξουν (απώλεια κερδών, αλλαγή πλάνων ή επενδύσεων), η επόμενη μέρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ...καμένη γη ως αποτέλεσμα αυτής της εφήμερης σχέσης, που εκ των προτέρων έχει έναν κερδισμένο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ