Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Βυθίστηκαν οι ελπίδες για την Εθνική γυναικών

Τα όνειρα της Εθνικής γυναικών για πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη βυθίστηκαν μετά την ήττα από την Ισπανία με 12-9. Ετσι, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2008, στο Βελιγράδι ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 αύριο Πέμπτη 23/1. Σε αυτούς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα του χτεσινοβραδινού έτερου προημιτελικού Ουγγαρίας - Γαλλίας. Από την πλευρά της η Ισπανία θα κοντραριστεί με τον νικητή του συγκεκριμένου παιχνιδιού στον έναν ημιτελικό. Στον άλλον θα αγωνιστούν η Ρωσία με την Ολλανδία μετά τις νίκες τους στα προημιτελικά επί των Ιταλίας (13-7) και Σλοβακίας (22-2) αντίστοιχα.

Δεν άντεξε μέχρι τέλους

Κόντρα στην Ισπανία οι παίκτριες της Εθνικής, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κυρίως στο σκοράρισμα, κατάφεραν κυρίως χάρη στην αμυντική λειτουργία να κοντράρουν τις ισχυρές αντιπάλους τους για τουλάχιστον δυόμιση περιόδους. Παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο ξεκίνημα ανέτρεψαν την κατάσταση προηγούμενες με 3-2 ενώ ακόμα και όταν οι Ισπανίδες ανέκτησαν το προβάδισμα (4-3, 6-4) κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 6-6 στα μισά του 3ου οκτάλεπτου. Ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια για την ελληνική ομάδα που στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις, είχε αμυντικά προβλήματα ενώ υπέστη και επιθετικό μπλακ άουτ μένοντας χωρίς γκολ για περίπου οκτώ λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν οι Ισπανίδες να εκμεταλλευτούν άριστα τα προβλήματα της Εθνικής και να αυξήσουν τη διαφορά στο 9-6 ανοίγοντας το δρόμο για την τελική επικράτηση.

Οι Ισπανίδες σταμάτησαν τις ελληνικές βλέψεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Οι Ισπανίδες σταμάτησαν τις ελληνικές βλέψεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-6, 6-9, 9-12

Ελλάδα: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ισπανία: Εστερ, Μπαχ, Α. Εσπάρ 1, Ορτίθ 4, Ταράγο, Γκονζάλεθ 1, Κ. Εσπάρ 2, Πένια, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρθία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Με Κροατία για την υπέρβαση οι άνδρες

Απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του αγωνίσματος, την Κροατία, θα βρεθεί σήμερα η Εθνική ανδρών για τα προημιτελικά της διοργάνωσης επιχειρώντας την υπέρβαση για την πρόκριση στα ημιτελικά (21.30, ΕΡΤ). Το ελληνικό συγκρότημα, που ήδη έχει πετύχει συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά, θα προσπαθήσει να βρει το κλειδί της ανατροπής κόντρα στην ισχυρή αντίπαλο για να βρεθεί στην τετράδα ξεπερνώντας την 5η θέση της προηγούμενης διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, αναγνώρισε την εξαιρετική δυναμική των αντιπάλων που τους έχρισε φαβορί, ωστόσο επισήμανε πως η πίεση είναι σε αυτούς και η Εθνική θα εμφανιστεί χωρίς άγχος στον αγώνα. Εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το ότι η Εθνική μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Οι υπόλοιποι προημιτελικοί είναι: Ιταλία - Μαυροβούνιο, Σερβία - Ισπανία, Ουγγαρία - Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ