Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ενα ακόμα βήμα για το Περιστέρι

Σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του FIBA Champions League παρέμεινε το Περιστέρι μετά την εντός έδρας νίκη του επί της Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο με 72-67 για τη 12η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ηταν η έβδομη νίκη για την ελληνική ομάδα στον 3ο όμιλο, η οποία τη διατηρεί στην 4η θέση και με διαφορά μίας νίκης από τους διώκτες της.

Οι γηπεδούχοι, αν και έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο μισό του αγώνα, κατάφεραν να επικρατήσουν, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μορέιρα και δείχνοντας χαρακτήρα στην τέταρτη περίοδο. Στα πρώτα 20 λεπτά το Περιστέρι κυριάρχησε, αποκτώντας διαφορά 17 πόντων στο 14' (29-12) και διατηρώντας την σε υψηλά επίπεδα στο ημίχρονο (41-29). Στην τρίτη περίοδο η Μόρναρ με μπροστάρηδες τους Μπιέλιτσα και Σέχοβιτς ανέτρεψε τα δεδομένα και λίγο πριν από το 30' προσπέρασε (46-48). Το Περιστέρι απάντησε (56-48) και στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν τον αγώνα σε ντέρμπι (63-61 στο 35'), με την ελληνική ομάδα όμως να καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Κομβική αναμέτρηση για την ΑΕΚ

Εχοντας στην αποστολή και τον Νίκο Ζήση, ο οποίος επέστρεψε μετά από 15 χρόνια, η ΑΕΚ δίνει απόψε στην Ισπανία κρίσιμο αγώνα για το στόχο της πρωτιάς στον 2ο όμιλο, με αντίπαλο την Μπούργος (21.30 - ΕΡΤ Sports) για τη 12η αγωνιστική. Η «Ενωση», που έχει πέσει 2η, δεν έχει περιθώρια νέων απωλειών προκειμένου να διαφύγει τον κίνδυνο να μη βρεθεί καν στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Για την ΑΕΚ δεν θα αγωνιστούν ο τραυματίας Γκίκας και ο Χρυσικόπουλος λόγω ασθένειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ