Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Προαναγγέλλουν «μπαράζ» αντιλαϊκών παρεμβάσεων

Διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα φέρνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενόψει και της «αξιολόγησης» και των παζαριών για τη «διευθέτηση» του κρατικού χρέους. Τα «καλά» για το κεφάλαιο «μαντάτα» αναπαράγουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, επιχαίροντας την ώρα που ο λαός «ματώνει».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε ...«κλίμα» που «προκαταλαμβάνεται» τη ζοφερή πραγματικότητα που φέρνουν στο λαό τα νέα αντιλαϊκά μέτρα: «Κάθε φορά που ξεκινά μία διαπραγμάτευση, και μάλιστα τόσο καθοριστική όσο αυτής της χρονικής συγκυρίας, που πάμε για την πρώτη αξιολόγηση, υπάρχουν πάντα και δημοσιεύματα και φωνές που έρχονται εδώ για να προκαταλάβουν ένα κλίμα. Υπάρχουν τα επίσημα χείλη από τα οποία διατυπώνονται πράγματα θετικά για τη χώρα μας και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και για την πορεία του προγράμματος, αλλά και για την πορεία της οικονομίας και τα οποία δεν τα ακούμε αρκετά όσο ακούμε τα αρνητικά, αυτά που διατυπώνονται συνήθως από κύκλους ή δημοσιεύματα».

Διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης να προχωρήσει ταχύτατα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, υποστήριξε: «Εχουμε μια συζήτηση η οποία έχει ωριμάσει, όσον αφορά και στο χρέος και η αξιολόγηση θα προχωρήσει στους ρυθμούς που έχουν προκαθοριστεί».

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό επιβεβαίωσε ότι η αντιλαϊκή επίθεση είναι βαρέλι δίχως πάτο: «Πρέπει να ακουστεί ότι είμαστε στην έναρξη μιας έντονης διαπραγμάτευσης για σύνθετα ζητήματα. Σύνθετα και δισεπίλυτα. Διότι, αντιλαμβάνεστε ότι και το Ασφαλιστικό στην καρδιά του σχεδιασμού του εμπεριέχει και το ΑΕΠ της χώρας, αν θα κινείται προς τα πάνω ή αν θα κινηθεί προς τα κάτω. Αν δεν πάει καλά η οικονομία, αν η χώρα δεν περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, εάν δεν έχουμε επενδύσεις, εάν δεν έχουμε σταθεροποίηση του κλίματος, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμο».

Παραδεχόμενη, εξάλλου, πού αποσκοπεί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον...».

Συντηρώντας δε τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, σημείωσε: «Με την αλλαγή της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, μένει να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει - και αν αυτό θα γίνει και γραμμή της ΝΔ - σε μια κεντροδεξιά πολιτική ή αν θα ακολουθήσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις οποίες εξόχως υπηρέτησε και ως υπουργός τα προηγούμενα χρόνια και τις εμφανίζει στον πολιτικό του λόγο».

Αγωνίζονται για επιτάχυνση στα... πολυεπίπεδα αντιλαϊκά μέτρα

Απ' την πλευρά της η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε στο ρ/σ «Κόκκινο» τη ζέση της κυβέρνησης να «τρέξει» το αντιλαϊκό της έργο, δηλώνοντας ότι «δίνεται ένας πολυεπίπεδος αγώνας και για ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, αλλά και στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να υπερασπιστούμε τα ελληνικά συμφέροντα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», υπονοώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που καίγεται να κλείσει η «αξιολόγηση» για να δρομολογηθεί η συζήτηση για το χρέος.

Στην κατεύθυνση επιτάχυνσης του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, τις επόμενες μέρες - όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς - «θα έρθουν για συζήτηση στη Βουλή τα σχέδια νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση και για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, συνεχίζεται η σκληρή διαπραγμάτευση έχοντας μπροστά μας την αξιολόγηση και το άνοιγμα της συζήτησης για το δημόσιο χρέος (...) Το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ενώ στην αρχή της άνοιξης θα καταθέσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο, το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ