Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΝΤΖΕΝ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για απεγκλωβισμό αγνοουμένων

Η «μάχη» με τους τόνους λάσπης συνεχίστηκε και χτες
Η «μάχη» με τους τόνους λάσπης συνεχίστηκε και χτες
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία διάσωσης να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους εργάτες στο βιομηχανικό πάρκο της νότιας σινικής πόλης Σεντζέν, που, στην κυριολεξία, μεγάλο μέρος του θάφτηκε τη Δευτέρα κάτω από τόνους λάσπης και μπάζων.

Σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο «Σινχουά», τα συνεργεία κατάφεραν χτες τα χαράματα να βγάλουν από τα χώματα τη σορό ενός εργάτη, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 81 ανθρώπων. Επτά από τους εγκλωβισμένους διασώθηκαν, ενώ στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 16 άτομα.

Η κατολίσθηση στο βιομηχανικό πάρκο του Σεντζέν είναι η τέταρτη μεγάλη καταστροφή που σημειώνεται από τις αρχές του 2015 μετά από το φονικό ποδοπάτημα δεκάδων κατά την παραμονή της κινέζικης πρωτοχρονιάς στη Σαγκάη, το ναυάγιο μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτζέ και την πρωτοφανή έκρηξη σε αποθήκη χημικών και εμπορευμάτων στο Τιαντζίν.

Στις προσπάθειες διάσωσης των εργατών συμμετέχουν περίπου 3.000 διασώστες και στρατιώτες, με δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 151 γερανούς και ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ