Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χτες τον συριακής καταγωγής Μοχάμεντ Ράχιλ αλ Χαρντάνι, στη μεθοριακή τουρκική επαρχία Καχραμανμαράς, με την κατηγορία πως σχεδίαζε για λογαριασμό τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Στα σπίτια τους έμειναν χτες πάνω από 640.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λος Αντζελες, καθώς μπήκε «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία της πόλης, έπειτα από ηλεκτρονικές απειλές για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα σχολικά κτίρια, που τελικώς απεδείχθησαν φάρσα. Ανάλογες «ειδοποιήσεις» είχαν δεχτεί και οι αρχές στη Νέα Υόρκη, μόνο που κατάλαβαν πιο γρήγορα ότι επρόκειτο για φάρσα και έτσι δεν έκλεισαν τα σχολεία.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Αεροσκάφος των βραζιλιάνικων αερογραμμών TAM, που εκτελούσε την πτήση από Μαδρίτη σε Σάο Πάολο, αναγκάστηκε το βράδυ της Δευτέρας να επιστρέψει ξανά στη Μαδρίτη, μια ώρα από την απογείωσή του, μετά από απειλή βόμβας. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και αφού ερευνήθηκε το αεροσκάφος δε βρέθηκε καμία βόμβα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για φάρσα.

ΣΑΝΑΑ.-- Ξεκίνησε το μεσημέρι η (επταήμερης διάρκειας) παύση πυρός στην Υεμένη, αλλά και οι νέες διαπραγματεύσεις στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη της Ελβετίας, μεταξύ απεσταλμένων των Σιιτών Χούτι και της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Προέδρου Χάντι.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, 730.000 άλλους σε προσωρινούς καταυλισμούς και προβλήματα ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά προκάλεσε χτες το πέρασμα του τυφώνα Μελόρ πάνω από τις κεντρικές Φιλιππίνες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε χτες δύο άνδρες και μία γυναίκα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε χτες στο Νιγηριανό πρέσβη στην Τεχεράνη για την κυριακάτικη επέμβαση του νιγηριανού στρατού σε σιιτικό τέμενος της βόρειας πόλης της Νιγηρίας, Ζάρια, με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων Νιγηριανών Σιιτών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κινήματος Νιγηρίας», Ιμπραχίμ αλ Ζάκζακι, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση. Το ίδιο 24ωρο, ο Νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών, στρατηγός Αμπντουλραχμάν Νταμπαζάου, μετέβη στην πόλη Ζάρια για να εκτιμήσει την κατάσταση από πρώτο χέρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ