Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ανησυχία για το δημοψήφισμα από το ΔΝΤ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τις θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας θα μπορούσε να επισκιάσει η αβεβαιότητα αναφορικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστήριξε χτες σχετική Εκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Οι συντάκτες της Εκθεσης επικρότησαν τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, για δημοσιονομικό πλεόνασμα έως το 2020, μολονότι απαίτησαν «ευελιξία σε περίπτωση βραδύτερης ανάπτυξης». Σημείωσαν ακόμη ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ίσως χρειαστεί «να γίνει περισσότερο αυστηρή σε ό,τι αφορά τη χορήγηση στεγαστικών δανείων».

Σε τακτική Εκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, το ΔΝΤ διαπίστωσε ότι τα τρωτά σημεία της Βρετανίας περιλαμβάνουν «ένα εντυπωσιακά μεγάλο» έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που την αφήνει εκτεθειμένη και τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, εξέφρασε την ελπίδα πως η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ