Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πτώση σοβάδων στο ΙΕΚ Πειραιά

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ με αφορμή το γεγονός

Σοβάδες έπεσαν την Κυριακή από το ταβάνι στο χώρο του ΙΕΚ Πειραιά, που στεγάζεται στο κτίριο της πρώην ΣΚΥΠ. Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ με αφορμή αυτό το γεγονός σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τα σοβαρά προβλήματα υποδομών που αναδεικνύονται:

«Με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά, η ΚΝΕ εδώ και καιρό έχει αναδείξει τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες οι σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, για να σπουδάσουν την τέχνη που έχουν επιλέξει. Πέρα από τις εκατοντάδες ελλείψεις σε εξοπλισμούς και προσωπικό, τα πολυάριθμα τμήματα, τις κλειστές σχολές, την πολυδιάσπαση κ.λπ., δεν είναι λίγες και οι φορές, όπως αποδεικνύεται, που ακόμα και η σωματική τους ακεραιότητα δεν διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο. Το πρόβλημα στο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά με την ακαταλληλότητα του κτιρίου, που στεγάζεται στην πρώην ΣΚΥΠ, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά. Χαρακτηριστικά χτες, Κυριακή, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι την ώρα εξετάσεων. Το ίδιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει οι σπουδαστές και πέρσι που έπεσε ξανά σοβάς από το ταβάνι την ώρα του μαθήματος. Το κτιριακό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εδώ και πολλά χρόνια οι σπουδαστές των ΙΕΚ.

Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ και της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να μη σωπάσουν μπροστά στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολές τους, να σηκώσουν αγωνιστικό ανάστημα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Να απαιτήσουν εδώ και τώρα οι σπουδαστές να ανοίξουν οι σχολές τους και να λυθούν όλα τα προβλήματα κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ