Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διαδήλωσαν για τις ανάγκες των σχολείων

MotionTeam

Η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στα σχολεία, για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά, για ζωή με δικαιώματα, αναδείχτηκε μέσα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, με αποφάσεις τους, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων από το νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων.

Ομιλητής ήταν ο Κώστας Τουλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, στις τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, την υπολειτουργία των σχολείων Ειδικής Αγωγής, τις μεταφορές, τα κενά εκπαιδευτικών και κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές μαζί να παλέψουν για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Να κλιμακώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν άμεσα έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, επισκευή και συντήρηση των σχολείων, αλλά και ανέγερση νέων, δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, καμία κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ