Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κανονικά όλες οι άδειες και στα «πεντάμηνα»

Ενα ακόμη βήμα έγινε στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα «πεντάμηνα», ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις των Επιτροπών Αγώνα σ' αυτά τα προγράμματα και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Το υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκε να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου, όπου ρητά αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δικαιούνται όλων των ειδών τις άδειες, δηλαδή ό,τι προβλέπεται και για το υπόλοιπο προσωπικό.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους δημάρχους που κόπτονται για "νομιμότητα" όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά δεν διστάζουν να την καταπατήσουν όταν αφορά τις υποχρεώσεις τους. Αποδείχθηκε ότι ο οργανωμένος αγώνας, ο σωστά προσανατολισμένος, φέρνει αποτελέσματα».

Στο μεταξύ, τη διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας (ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την απαράδεκτη στάση της να απασχολεί εργαζόμενη (ΥΕ Γενικών Καθηκόντων) στην κοινωφελή εργασία ως εργάτρια καθαριότητας (οδοκαθαρίστρια), ενώ γνώριζε ότι η συγκεκριμένη ήταν έγκυος, καταγγέλλει το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Συνέπεια αυτού ήταν η γυναίκα να έχει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της.

«Αρκετά με την κοροϊδία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και καταγγέλλει: «Συνάδερφος 5μηνίτης στα Μέγαρα βρίσκεται στην εντατική, άλλος έπεσε από απορριμματοφόρο και έσπασε τον ώμο του στη Λάρισα, άλλος κινδύνεψε να χάσει το χέρι του στου Ζωγράφου και αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες ατυχήματα που γίνονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, είτε σε μόνιμο προσωπικό είτε σε έκτακτο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ