Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή

Τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας απαιτούν οι ταξικές δυνάμεις των εμποροϋπαλλήλων

Από προηγούμενη κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας
Από προηγούμενη κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας
Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο την Κυριακή 1 Νοέμβρη, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Πρόκειται για μια από τις εφτά Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά βάσει νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που διατηρεί η σημερινή.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να την αξιοποιήσουν για να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β) και στη συνέχεια παρεμβάσεις - εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η απεργία για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στη συνολικότερη μάχη που δίνουμε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας. Μπορεί να αποτελέσει βήμα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 12/11, για τη συνέχιση του αγώνα μας».

Οι ταξικές δυνάμεις στους εμποροϋπαλλήλους διεκδικούν: Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα, με νόμο από την κυβέρνηση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική Ασφάλιση. 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ