Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Δεκάδες τραυματίες από βομβαρδισμό νοσοκομείου

ΣΑΝΑΑ.--

Νοσοκομείο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» (MSF) στη βόρεια επαρχία της Υεμένης, Σαάντα, χτυπήθηκε τη Δευτέρα από βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, προσθέτοντας ότι αυτή η επίθεση δεν ήταν η πρώτη, αλλά η πιο πρόσφατη από δεκάδες περιπτώσεις βομβαρδισμών σε βάρος αμάχων και πολιτικών στόχων, όπως σχολεία, εργοστάσια, νοσοκομεία.

Την ώρα του βομβαρδισμού, μέσα στο νοσοκομείο βρίσκονταν ασθενείς, γιατροί και νοσοκόμες, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες. Από τον περασμένο Μάρτη ως σήμερα υπολογίζεται ότι οι ιμπεριαλιστικές επιδρομές της Σ. Αραβίας και των συμμάχων τους στην Υεμένη (με στόχο στην πραγματικότητα το χτύπημα της επιρροής του Ιράν) έχουν προκαλέσει το θάνατο πάνω από 5.600 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων χιλιάδων, ενώ εκατομμύρια άλλοι υποφέρουν από ασθένειες, πείνα και ελλείψεις βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Το ίδιο 24ωρο ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, Στέφεν Ο΄ Μπράιεν, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και αξιωματούχων του ΟΗΕ για την παροχή 224.000.000 δολαρίων σαν «βοήθεια» σε μία χώρα κατεστραμμένη, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τις σαουδαραβικές βόμβες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ