Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Ντομπρόβσκις με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων

Σύσκεψη με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων είχε χτες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα και στις επαφές με την κυβέρνηση για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε ότι στόχος είναι να βρεθεί ένας συμβιβασμός κυβέρνησης - δανειστών και επανέλαβε ότι εκταμιεύτηκαν 835 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευτούν άλλα 500 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2015, για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των έργων μέσω του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη. Εμφάνισε τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ σαν τη σωτηρία της χώρας και έκανε λόγο για εγγυημένο εισόδημα ειδικά για τους νέους.

Στην τοποθέτησή της, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι τα πακέτα της ΕΕ δεν βοήθησαν τους εργαζόμενους, η ζωή των οποίων χειροτέρεψε, αλλά ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλωστε, δίνονται με όρους και προϋποθέσεις που εξυπηρετούν το κεφάλαιο, ενώ, αναφερόμενη στους νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες σημείωσε ότι αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η ΕΕ ταχύτατα προωθεί το χτύπημα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές Ντομπρόβσκις για εγγυημένο εισόδημα στους νέους υπογράμμισε ότι τα 200 ευρώ ούτε για καθημερινά έξοδα δεν φτάνουν, αφήνοντας τους νέους σε μια χαμοζωή χωρίς μέλλον και ελπίδα και κάλεσε τους νέους και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ