Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ο εκβιασμός...

Εγραψε η «Αυγή» 25/10/2015, στο κύριο άρθρο της: «Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα "τετράμηνο φωτιάς" που βρίσκεται μπροστά μας, αναφερόμενος προφανώς όχι μόνο στα μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα και στην αξιολόγηση, αλλά και στις ρυθμίσεις που θα γίνουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απομείωση του χρέους. Προφανώς διότι από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για αυτά τα δύο θέματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία ή μη του τρέχοντος προγράμματος, αν δηλαδή η χώρα θα εξέλθει από την κρίση ή σε δυο - τρία χρόνια θα βρεθεί αντιμέτωπη με το αδιέξοδο του 2014». Το δίλημμα που θέτει είναι εκβιαστικό. `Η εφαρμόζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε να έλθει η καπιταλιστική ανάκαμψη, ή έρχεται καταστροφή. Τέτοια διλήμματα έβαζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου να υποτάξουν το λαό στη βάρβαρη πολιτική για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Ο λαός πτωχεύει συνεχώς και καταστρέφεται με την κυβερνητική πολιτική, την οποία πρέπει να αντιπαλέψει οργανωμένα σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους.

... και το τυρί στη φάκα

Εγραψε, ακόμη, στο ίδιο άρθρο: «Προφανώς, επίσης, η επιτυχία ή μη του προγράμματος εξαρτάται από την ποιότητα των ρυθμίσεων σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, με αιχμή τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το νέο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Αν τα μέτρα οδηγούν σε κοινωνική χρεοκοπία και ανθρωπιστική κρίση, η συζήτηση για ανάπτυξη της οικονομίας θα μοιάζει με ανέκδοτο». «Τυρί στη φάκα» η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της κοινωνικής χρεοκοπίας, δηλαδή η διαχείριση της εξαθλίωσης, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η πολιτική της στο Ασφαλιστικό, που τσακίζει συντάξεις και αυξάνει ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, στους πλειστηριασμούς που δεν τους θέλουν ούτε οι τραπεζίτες γιατί θα χάσουν, στις εργασιακές σχέσεις, όταν η ευελιξία εξαπλώνεται στο έπακρο, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, ενώ ετοιμάζονται και μέτρα απελευθέρωσης των απολύσεων. Ούτε ώρα χαμένη. Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Αποπροσανατολίζουν

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξήγγειλε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνα για τα αίτια της κρίσης. Επειδή δε οι δύο προηγούμενες διασώσεις των τραπεζών δεν ευδοκίμησαν, είναι απαραίτητη μια έρευνα από ειδικούς, για να εντοπιστούν τα αίτια της κρίσης και να αποφευχθούν τα μέχρι τώρα λάθη! Ετσι, μετά τις επιτροπές για τα μνημόνια και το χρέος της προηγούμενης περιόδου, η κυβέρνηση προβάλλει μια ακόμη αποπροσανατολιστική για το λαό ενέργεια. Βεβαίως, το κύριο είναι να συσκοτιστεί το βασικό πως η κρίση και οι αιτίες της θα πρέπει να αναζητηθούν στην ίδια την καπιταλιστική οικονομία, στην αναρχία στην παραγωγή, στην παραγωγή με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος. Ο προβολέας φωτίζει δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα όπως οι πολιτικές διαχείρισης που εφαρμόστηκαν, η διαπλοκή, διαφθορά κ.λπ. Βεβαίως, ο στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι ακαδημαϊκός. Είναι να ανεχτούν οι εργαζόμενοι μια πολιτική που τους τσακίζει, ξηλώνοντας όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν μια ανάκαμψη που, με μαθηματική ακρίβεια, θα οδηγήσει στην επόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση, με το λαό και τους εργαζόμενους να μπαίνουν όλο και πιο βαθιά σε ένα αντιλαϊκό τούνελ.

Και προβοκάτορες και τσαρλατάνοι

Εκτός από τσιράκια και μπράβοι των αφεντικών, οι χρυσαυγίτες αποδεικνύονται και τσαρλατάνοι, στην προσπάθειά τους να στήσουν προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ. Ετσι, στο site τους ανάρτησαν χτες ένα εμετικό κείμενο για τις εργατικές κινητοποιήσεις το Μάη του 2010, όταν ψηφιζόταν το 1ο μνημόνιο και το ΠΑΜΕ πρωτοστατούσε για να εκφραστεί οργανωμένα η λαϊκή αγανάκτηση για τα μέτρα, κόντρα και στα διάφορα κέντρα που έστηναν εκείνη την περίοδο στις πλατείες «βαλβίδες εκτόνωσης», με τη βοήθεια και εθνικιστικών ομάδων. Η Χρυσή Αυγή αναμασά τις γνωστές προβοκάτσιες ότι «το ΠΑΜΕ φυλούσε τη Βουλή» και καταλήγει στο εξής παραλήρημα: «Ωσπου, η οργή του κόσμου - απάνω από 100.000 - φουντώνει! Κάποιοι προχωράνε προς τα μπρος. Κι εκείνη την ώρα, χιμάνε κατά πάνω τους τα κόκκινα στίφη και βαράνε στο ψαχνό, ανελέητα, τον "εχθρό" λαό! Ετσι σώζουν το σύστημα από πιο θανάσιμο κίνδυνο που έχει διατρέξει στη μεταπολιτευτικά του χρόνια!». Για να «ντύσει» με εικόνα την καταφανή ψευτιά, η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί φωτογραφίες από την επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα τον Οκτώβρη του 2011 από κάθε λογής προβοκάτορες! Σ' εκείνα τα γεγονότα είχε πεθάνει και ο οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης. Η προβοκάτσια των χρυσαυγιτών βγάζει μάτι. Επιβεβαιώνει ότι τα μαντρόσκυλα του συστήματος δεν έχουν όριο όταν πρόκειται να κουνήσουν την ουρά και να διεκδικήσουν επιβράβευση από τα αφεντικά τους...

Ο κυνισμός ...

Αποκαλυπτική της κυνικότητας των καπιταλιστών, την οποία, με τις δήθεν ευαισθησίες σε συνόδους και άλλα κονκλάβια, θέλουν να κρύψουν, είναι η δήλωση του διευθυντή του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου «Airbus», Γερμανού Τομ Εντερς, που, σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Sueddeutsche», αναφέρεται στα ...θετικά για την καπιταλιστική οικονομία από την εκμετάλλευση των προσφύγων ως φτηνό εργατικό δυναμικό.

Η δήλωση «μιλάει» από μόνη της:

«Πρέπει να βρούμε το θάρρος να προχωρήσουμε σε απορρύθμιση με τον τρόπο που ξέρουμε από τις ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να μοιάζει δύσκολο να το φανταστεί κάποιος τώρα. Ομως στις ΗΠΑ οι μετανάστες ενσωματώνονται με επιτυχία, επειδή τους επιτρέπουν να εργασθούν πολύ γρήγορα μετά την άφιξή τους... Αν ο πήχης για την είσοδο στην αγορά εργασίας είναι πολύ ψηλά, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία θα αποτύχει ... Είναι καλύτερα να μπουν στην αγορά εργασίας με μικρές δουλειές ή με χαμηλά αμειβόμενες δουλειές, παρά να μην μπουν καθόλου και να ζουν από την κοινωνική πρόνοια, καταδικασμένοι στην απραξία και την απογοήτευση».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ