Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γκρίνιες λόγω αδυναμίας να παίξει το ρόλο κεντροδεξιού πυλώνα

Eurokinissi

Τελειωμό δεν έχουν οι γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ, με αφορμή την εσωκομματική κόντρα για την εκλογή νέου προέδρου και υπόβαθρο την αγωνία τους με ποιον από τους τέσσερις υποψήφιους θα καταφέρουν να εμφανιστούν εκ νέου ως αξιόπιστη «εναλλακτική λύση» στη διαχείριση της αστικής εξουσίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ξανααποκτήσουν την ικανότητα να συμβάλλουν στην ενσωμάτωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων στα προτάγματα του κεφαλαίου.

Η προβληματική εικόνα που εκπέμπουν μεταφέρθηκε και στο εξωτερικό, στη Μαδρίτη, όπου ολοκληρώθηκε χτες το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Αδ. Γεωργιάδης φρόντισε να επιστρέψει μια μέρα νωρίτερα απ' ό,τι η υπόλοιπη αποστολή, γράφοντας στο διαδίκτυο: «Επιστρέφω από Μαδρίτη (...) Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κ.λπ. ήταν προσχηματική». Κατά πληροφορίες, ο Γεωργιάδης είναι δυσαρεστημένος γιατί ο Ευ. Μεϊμαράκης παρότι προσκάλεσε τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ να πάνε μαζί στη Μαδρίτη, δεν προχώρησε σε καμία συνεννόηση μαζί τους για την παρουσία της ΝΔ εκεί, ή το τι θα έλεγε ο ίδιος στην ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ (π.χ. για το μεταναστευτικό), ούτε τους σύστησε σε ξένους ηγέτες.

Ο Απ. Τζιτζικώστας φρόντισε να διαρρεύσει ότι δεν του έκανε ...χάρη ο Μεϊμαράκης που τον κάλεσε στη Μαδρίτη, καθώς έτσι κι αλλιώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα πήγαινε στη Μαδρίτη ως μέλος της Ενωσης των Περιφερειών, οργανωτικού παρακλαδιού του ΕΛΚ.

Λέγεται, επίσης, ότι Τζιτζικώστας και Αντ. Σαμαράς επέλεξαν να μην παρακολουθήσουν προχτές βράδυ την ομιλία του Μεϊμαράκη στο ΕΛΚ, αν και ο Μεϊμαράκης φρόντισε την επομένη, χτες, να παρακολουθήσει την τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά που μετείχε σε στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου.

Επίσης, κατά πληροφορίες, εκφράστηκε και δυσαρέσκεια από πλευράς του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαν. Κεφαλογιάννη, προς την Ντόρα Μπακογιάννη για το γεγονός ότι κατέθεσε υποψηφιότητα για μία θέση αντιπροέδρου στο ΕΛΚ (αργότερα την απέσυρε καθώς διαφάνηκε ότι δεν έβγαιναν τα ...κουκιά στη ΝΔ), ενώ για τη θέση ενδιαφερόταν και ο ίδιος.

Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης δεν πήγε, τελικά, στη Μαδρίτη, λόγω προβλήματος υγείας.

Παραπέρα, από πληροφορίες που συνεχίζουν να διαρρέονται στον αστικό Τύπο, συνεχίζει να εκφράζεται ενόχληση από πλευράς των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, π.χ. των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών, για τη διαφαινόμενη «αντιμνημονιακή» στροφή της ΝΔ, το γεγονός ότι δεν ψήφισε πρόσφατα το περιλάλητο πολυνομοσχέδιο, με μέτρα εφαρμοστικά του τρίτου μνημονίου, το οποίο υπερψήφισε τον Αύγουστο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ