Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το κεφάλαιο «ποντάρει» στον ΣΥΡΙΖΑ για να ολοκληρωθεί η βρώμικη δουλειά

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη «Real News»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

-- Βλέπετε μακροημέρευση της κυβέρνησης Τσίπρα;

-- Αναμφίβολα, το κεφάλαιο στη χώρα μας επιδιώκει μια μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ολοκληρωθεί η βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του. Να περάσουν γρήγορα και χωρίς λαϊκή αντίδραση τα βάρβαρα μέτρα που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή ακριβώς, λέμε εμείς, είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Πέρα από τις προθέσεις, βέβαια, υπάρχει και η δυναμική των ίδιων των εξελίξεων που επιδρούν, όπως οι αντιθέσεις στην Ευρωζώνη, η πορεία της κρίσης αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και οικονομιών όπως συμβαίνει σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας.

-- Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή και οικουμενική; Και πότε το βλέπετε;

-- Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε με την έννοια ότι όλα τα ενδεχόμενα, όλες οι εναλλακτικές λύσεις που έχει το σύστημα, παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να μην ανακοπεί η προσπάθεια για την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή να τσακιστεί ο λαός για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Σήμερα, αυτό μπορεί να το υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αύριο ίσως μια πιο διευρυμένη συγκυβέρνηση και με άλλα κόμματα που στηρίζουν τον ίδιο δρόμο.

-- Τις εξελίξεις στη ΝΔ πώς τις κρίνετε; Τι σηματοδοτούν; Και θα μείνει ενωμένη η αξιωματική αντιπολίτευση;

-- Το σύστημα όπως χρειάζεται ένα δυνατό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους πρόθυμους συμμάχους, χρειάζεται και ένα δυνατό εκλογικά φιλελεύθερο αστικό κόμμα για να μπορεί να συνεχίζει την κυβερνητική εναλλαγή, όπως γινόταν παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τώρα το πού θα καταλήξει η διαπάλη στο εσωτερικό της ΝΔ δηλαδή ποιο θα είναι τελικά το ιδεολογικό, πολιτικό της στίγμα «κεντροδεξιό», «ακροδεξιό», «εθνικιστικό», μένει να το δούμε. Αυτή πιστεύω είναι και η πραγματική διαπάλη που γίνεται και γύρω από τα συγκεκριμένα πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ