Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δίνουν ρέστα...

Δίνουν τα ρέστα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο εισηγητής του, Θ. Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, είπε τα εξής: «Θέλω να τους θυμίσω μία ιστορική φράση του Μπρεχτ: "Τι ωφελεί να περιγράφουμε μία κατάσταση που ν' αποδεικνύεται ότι είναι άθλια, αν δεν αναλύσουμε τα αίτια που την προκάλεσαν και κυρίως το πώς θα βγούμε απ' αυτήν την άθλια κατάσταση;"».

Και τι πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναλύει την κατάσταση; Πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, με το λαό να υπομένει για ακόμα μια φορά νέες θυσίες, προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Αυτά έγραφε το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Κυριακή.

Επειδή, όμως, τα μαθήματα μαρξισμού δεν πιάνουν και πολύ, επιστρατεύεται και ο γνωστός εκβιασμός «πού θα οδηγηθούμε, αν πραγματικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέσει, όπως περιμένουν να γίνει ως αποτέλεσμα των λαϊκών κινητοποιήσεων; Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα προκύψει λαϊκή εξουσία; Νομίζω ότι η απάντηση είναι φανερή. Οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις που υπάρχουν στην παρούσα ιστορική πραγματικότητα, είναι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση από τα παλιά».

Το μήνυμα σαφές, «καθίστε στ' αυγά σας γιατί θα έρθει η Δεξιά, το παλιό πολιτικό σύστημα». Εκβιασμοί γνωστοί και χιλιοδοκιμασμένοι απ' αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει παλιό και με το οποίο έχει γίνει ένα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ