Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Να μην περάσουν οι προσπάθειες «αποχρωματισμού» της Αντίστασης

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής, υπουργεία και άλλους φορείς, με αφορμή την επέτειο Απελευθέρωσης της Αθήνας

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με φορείς και υπουργεία, με αφορμή την επέτειο για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής στις 12 Οκτώβρη 1944, επισημαίνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια να αποχρωματιστεί ο εορτασμός από το ρόλο του ΚΚΕ καθώς και των ΕΑΜικών Οργανώσεων.

Σημειώνουν ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται «ερήμην των Αντιστασιακών και της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), οι οποίοι δε συμμετέχουμε στις σχετικές εκδηλώσεις».

Επισημαίνουν, επίσης, ότι το γεγονός «ότι τις εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνουν όλοι μαζί στην Περιφέρεια Αττικής, με την ψήφο και των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο όνομα της "εθνικής συμφιλίωσης" βέβαια, αποκαλύπτει και τους στόχους που επιδιώκουν με τις εκδηλώσεις αυτές, όπου πρωτοστατεί η... "πρώτη φορά Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει ότι: «Εμείς, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, τιμάμε την πραγματική Αντίσταση του λαού, όπως ταιριάζει, βγάζοντας τα αναγκαία διδάγματα από τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ για τους μελλοντικούς αγώνες, ώστε, τελικά, η νεολαία και ο λαός να πάρει ο ίδιος τις τύχες του στα δικά του χέρια, εγκαθιστώντας Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.

Καλούμε όλους τους Αντιστασιακούς αγωνιστές και τους φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετέχουν, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με τη νεολαία της ΚΝΕ, στον πεζόδρομο της Κοραή, για να τιμήσουμε την Απελευθέρωση της Αθήνας από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ