Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σ. Λ. Λιάκο

Ο σ. Λ. Λιάκος
Ο σ. Λ. Λιάκος
Πλήθος κόσμου έδωσε χτες το «παρών» στην κηδεία του σ. Λουκά Λιάκου, για να πει το στερνό «αντίο» στον κομμουνιστή δικηγόρο, το σεμνό αγωνιστή, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 7 Οκτώβρη.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον σ. Λ. Λιάκο, ο Σοφοκλής Τόγιας, μιλώντας εκ μέρους της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, ενώ εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου ψήφισμα μετέφερε ο πρόεδρός του Β. Δαλαμάγκας και μίλησε ο Αχιλλέας Κοτσώνας. Εκ μέρους των συμμαθητών του μίλησε ο Λουκάς Ανέστης.

Ο Σ. Τόγιας, αναφερόμενος στον σ. Λιάκο υπογράμμισε ότι σε όλη την πορεία του τάχθηκε με τους αδικημένους, τους κυνηγημένους, με την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, υπερασπιζόμενος και με την ιδιότητα του δικηγόρου τα συμφέροντά τους.

Ο Λ. Λιάκος γεννήθηκε στον Ελικώνα, στο Ζερίκι Λιβαδειάς, στις 29/1/1946, από φτωχή αγροτική οικογένεια, γιος του αλύγιστου κομμουνιστή Σταύρου Λιάκου και της ακούραστης Ασήμως Λιάκου.

Ο ρόλος του στο κίνημα υπήρξε μεγάλος και καθοριστικός. Με ανιδιοτέλεια και πίστη στα κομμουνιστικά ιδεώδη, υπερασπίστηκε ως δικηγόρος τα δικαιώματα των εργαζομένων στην UNICOT, στην ΠΕΣΙΝΕ, στην ΛΑΡΚΟ, στον ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, στον ΜΠΑΡΛΟ, στον ΔΟΝΤΑ. Δεν ξεπούλησε κανέναν εργαζόμενο και δεν συμβιβάστηκε ποτέ με βρώμικες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, σε όσες εργατικές δίκες πήρε μέρος, δεν υπερασπίστηκε ποτέ εργοδότη ενάντια σε εργαζόμενο. Η προσωπικότητά του είχε μεγάλη απήχηση σε όλο το νομό. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 1981, το 1985, το 1989, το 1996. Στην Τοπική Διοίκηση ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς το 1982 και το 1986 και υποψήφιος νομάρχης Βοιωτίας το 1998 και το 2002.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ