Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΠΕΛΛΑ: Υλοτόμος σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς στην Περίκλεια της ορεινής Πέλλας. Ο 58χρονος, κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας, καταπλακώθηκε από κλαδί δέντρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ηταν μέλος δασικού συνεταιρισμού της περιοχής.

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ»: Σε δύο νέες απολύσεις προχώρησε αμέσως μετά τις εκλογές η εργοδοσία των μεταλλείων «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς, μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και σοβαρά ατυχήματα, όπως ο τραυματισμός εργαζόμενου που έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού από ανάφλεξη. Θυμίζουν, τέλος, ότι οι μειώσεις μισθών ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην υπόγεια εκμετάλλευση φτάνουν έως και 15%.

ΕΛΠΕ: Με αφορμή και την ετήσια ανανέωση της σύμβασης όσων μεταλλεργατών απασχολούνται στο κλιμάκιο συντήρησης στα ΕΛΠΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει την τακτική των εργολάβων και της διοίκησης των ΕΛΠΕ να απειλούν με θράσος για απολύσεις και νέες περικοπές σε εργατικά δικαιώματα και Συμβάσεις Εργασίας. Το Συνδικάτο καλεί τους μεταλλεργάτες να μη δεχτούν την τρομοκρατία, να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο γεγονός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ