Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη στο Βόλο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας και της ΒΙΣ που δέχονται σκληρή εργοδοτική επίθεση, οργανώνει την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στον Αγιο Νικόλαο (πεζόδρομο Ερμού), η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Βόλο εκπρόσωποί της, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, για να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους των δύο επιχειρήσεων, να δυναμώσουν την κοινή πάλη απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, ενάντια στις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, το χτύπημα σε μισθούς και δικαιώματα.

Στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση, οι εργαζόμενοι, εδώ και τρία χρόνια κι αμέσως μετά τη λήξη του ηρωικού αγώνα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, βρίσκονται συνέχεια σε καθεστώς μείωσης μισθών έως και 12%. Για το φετινό μήνα Οκτώβρη, η εργοδοσία απαίτησε επιπλέον την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, αρχικά για 12 μέρες και στη συνέχεια για 8. Στο ίδιο διάστημα των τριών χρόνων έχουν συμβεί 5 εργατικά ατυχήματα και έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος, ενώ ένας ακόμα ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα.

Στη ΒΙΣ του Φιλίππου, οι εργαζόμενοι, από πέρσι, έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, ενώ από φέτος όσοι εργάζονται στο τμήμα χαρτοποιίας έχουν βρεθεί σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία και την προηγούμενη βδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι 31 που έχουν απομείνει, πετιούνται στο δρόμο. Η εργοδοσία, κάνοντας χρήση του 5%, έχει απολύσει τους 8 και έχει σχέδιο να απολύσει σταδιακά και τους υπόλοιπους μέχρι το τέλος του χρόνου. Από την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ