Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΤΡΙΚΚΗ»
Απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Παλικαρίσια μάχη ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει νέες μειώσεις μέχρι και 30%

Την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την αντικατάστασή της από ατομικές συμβάσεις, οι οποίες προβλέπουν νέες μειώσεις μισθών, που ξεπερνούν το 30%, επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία στους εργαζόμενους του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ».

Για να το πετύχουν, τα ΔΣ της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων και του εργοστασίου, σε συνεννόηση με τους διευθυντές, χρησιμοποιούν κάθε μέσο: Από πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές για μαζικές απολύσεις, μέχρι υποσχέσεις για «καλύτερη μεταχείριση» σε όποιον δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση.

Ομως, παρά και ενάντια σ' αυτό το όργιο τρομοκρατίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ψήφισε ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις και στις δύο Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ πάνω από τους μισούς έχουν αρνηθεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις όταν καλούνται, κατά μόνας, στο γραφείο της διεύθυνσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προεδρείο και ο ίδιος ο πρόεδρος του εργοδοτικού σωματείου, που ήταν οικτρή μειοψηφία στη Γενική Συνέλευση και ανέλαβε το ρόλο του υποστηρικτή της διοίκησης, εισέπραξε την απαξίωση και την περιφρόνηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές περικοπές στους μισθούς το 2012, με την εφαρμογή αντεργατικών νόμων που είχαν ψηφιστεί το 2009, συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και διεκδικούν: Να συνεχίσουν να ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις και να ενταχθούν σε αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι της επιχείρησης που προσλήφθηκαν από το 2012 και μετά. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η Επιτροπή Αγώνα, με ανακοίνωσή της, ζητάει την ενεργό συμπαράσταση των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών της περιοχής. Καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται, καθώς και τις τοπικές οργανώσεις και τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων να τοποθετηθούν στο πρόβλημα με σαφήνεια και χωρίς «ναι μεν αλλά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ