«Είμαστε κόμμα της συναίνεσης» και «ήρθαμε να βοηθήσουμε στο σχηματισμό κυβέρνησης», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, στη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη Δευτέρα στο STAR, στην εκπομπή «Ενικός», για να επιβεβαιώσει ξανά ότι το κόμμα του είναι απλά μία ακόμα εφεδρεία του συστήματος με «αποστολή» να στηρίξει, αν χρειαστεί, την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να περάσει τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει δηλώσει (συνέντευξη την περασμένη Κυριακή στο «Mega») ότι όχι μόνο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «χωρίς ανταλλάγματα», αλλά ότι έχει αποστείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για να του διαμηνύσει ότι αν ναυαγήσει η κυβερνητική συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, έχει ...«για ρεζέρβα» την Ενωση Κεντρώων.
Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας, ο Β. Λεβέντης επισήμανε ότι «είμαι ο πλέον φανατικός της Ευρώπης (εννοώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση)» «και του ευρώ» και επανέλαβε τις γνωστές, πια, αντιλαϊκές θέσεις της Ενωσης Κεντρώων, τις οποίες έχει κωδικοποιήσει από την επομένη των εκλογών σε 9 σημεία. Κάνοντας ειδική αναφορά στις προτάσεις του για το συνταξιοδοτικό, αφού επαναδιατύπωσε τα γνωστά, για τη μείωση των συντάξεων μέσω της ενοποίησης κύριων και επικουρικών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λπ., πρόσθεσε ότι είναι υπέρ του «μοντέλου της Αυστραλίας», δηλαδή να δίνονται συντάξεις ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία, κάτι που εξάλλου προετοιμάζεται από την κυβέρνηση.
Για το μνημόνιο ανέφερε ότι δεν θα το ψήφιζε και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας της με τους ξένους». Οχι βέβαια γιατί θεωρεί τα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία αντιλαϊκά, αλλά, όπως είπε, «γιατί με τη συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας ρίπτονται ξανά όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα, υπερπροστατεύεται ο δημόσιος και η χώρα δεν πρόκειται να βγει ούτε σε 200 χρόνια από τα μνημόνια»...
Διευκρινίσεις... έδωσε και για τις προτάσεις του που αφορούν την «ανάπτυξη». Οπως είπε, αυτό που απαιτείται είναι να περάσει ένας «ήπιος νόμος» για όσους έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. «Ηπιος νόμος είναι να μην πληρώσουν φόρο ή πρόστιμο, αλλά να υποχρεωθούν να επενδύσουν το ήμισυ του ποσού αυτού εντός Ελλάδος».