Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
Με το ΚΚΕ για να τραβήξουμε άλλο δρόμο

Περιοδεία στην ΕΛΒΟ

Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, γιατί αποτελεί τη μοναδική δύναμη που μπορεί να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβαθμισμένη ζωή μέσα κι έξω από την Ευρωζώνη, με ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργαζόμενους ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Στη διάρκεια της πολύωρης περιοδείας, ο Σάκης Βαρδαλής μίλησε σε πολλές μικρές συγκεντρώσεις εργαζομένων μέσα στο χώρο παραγωγής, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες. Μέσα από τη συζήτηση για την περίπτωση της ΕΛΒΟ, αλλά και άλλων κρίσιμων επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας που θυσιάζονται στο βωμό των μονοπωλιακών συμφερόντων, αντί να αναπτύσσονται με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες της χώρας και του λαού, μέσα από τις ερωτήσεις των εργαζομένων, δόθηκε η δυνατότητα να φωτιστεί η πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ και αποτελεί τη μοναδική που συμφέρει το λαό.

Ο Σάκης Βαρδαλής κάλεσε τους εργάτες να καταψηφίσουν όσους υπέγραψαν και εφαρμόζουν μνημόνια που καταστρέφουν τη ζωή τους, όσους προβάλλουν ως μονόδρομο την παραμονή μας στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, γιατί όσο μεγαλύτερη δύναμη έχει το ΚΚΕ θα την αξιοποιήσει στο πλάι των εργαζομένων, για να ενισχυθεί το κίνημα αντίστασης και ανατροπής. Σημείωσε ότι «αυτός ο δρόμος των θυσιών για το λαό ακολουθείται για να σωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών».

Ξεκαθάρισε ότι «όσο στην οικονομία κάνει κουμάντο το μεγάλο μονοπώλιο, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, προοπτική λύσης των προβλημάτων του λαού, πολύ περισσότερο ικανοποίησης των σημερινών, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί, όσο αυτοί έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα με τα οποία εμείς οι εργάτες παράγουμε τον πλούτο, θα σχεδιάζουν την οικονομία με κριτήριο την εξασφάλιση των κερδών τους.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό δρόμο οργάνωσης και ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν τραβήξουμε αυτό το δρόμο, μπορούμε και χρέη να διαγράψουμε και από την ΕΕ να φύγουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ