Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δίλημμα χειραγώγησης

«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό ή γυρίζουμε πίσω»; Αυτό το παραπλανητικό δίλημμα προβάλλει η «Αυγή», 2/9/2015, πασχίζοντας να καλλιεργήσει εκλογικά κριτήρια στις λαϊκές δυνάμεις, προκειμένου να δώσουν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιο είναι το παλιό; Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που κυβέρνησαν 40 χρόνια την Ελλάδα και έφεραν κρίση και μνημόνια, κατέστρεψαν τη χώρα, αυτά προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός στις εκλογές να ξεμπερδεύει με το παλιό, να μη γυρίσει πίσω σ' αυτό, αναδείχνοντας στην κυβέρνηση ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι έκανε στη δική του διακυβέρνηση; Εφερε ένα τρίτο μνημόνιο ως συνέχεια των άλλων δύο, που τα περιλαμβάνει, γιατί το θεωρεί ως μονόδρομο για την ανάπτυξη. Που είναι όντως μονόδρομος για την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και την ολοένα μεγαλύτερη χρεοκοπία του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξορκίζει δήθεν το παλιό σύστημα, τα παλιά κόμματα, έχει την ίδια πολιτική μ' αυτό το σύστημα, μ' αυτά τα κόμματα, άλλωστε όλοι μαζί ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο. Και δε γίνεται διαφορετικά. Μνημόνια και καπιταλισμός πάνε πακέτο. Και όποιος άλλος, όπως η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, υπόσχεται καπιταλισμό χωρίς μνημόνια, κοροϊδεύει με ασύστολα ψέματα το λαό. Που τώρα έχει πείρα. Τους δοκίμασε όλους και πρέπει με την ψήφο στο ΚΚΕ να δυναμώσει το δρόμο της ανατροπής, αυτός είναι ο μονόδρομος για το λαό.

Υποκρισία για τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση

Πολύς ντόρος έγινε το τελευταίο διάστημα για την επιβολή ΦΠΑ 23% σε κάθε είδους ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δηλαδή ακόμα και σε κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια, ιδιωτικά ΙΕΚ κ.ά. Το μέτρο πράγματι θα αγγίξει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, αλλά ο υποκριτικός καβγάς δεν πρέπει να τις ξεγελάσει, γιατί πρόκειται για μόλις ένα από τα πάμπολλα μέτρα φοροληστείας του λαού που φέρνει το τρίτο μνημόνιο.

Η ΝΔ έκανε το θέμα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση «σημαία» και προσέφυγε σε όργανα της ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα το καταργήσει (!)... την ώρα που ΟΛΟΙ μαζί το ψήφισαν στα προαπαιτούμενα του μνημονίου. Μιλάμε, δηλαδή, για νέο επεισόδιο στην κοροϊδία και την εξαπάτηση του λαού.

Κι ενώ γινόταν ο σχετικός θόρυβος, η υπηρεσιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παγώσει το μέτρο. Πρακτικά, δηλαδή, το μέτρο δεν καταργείται, η εγκύκλιος εφαρμογής του ισχύει, αλλά παίρνει παράταση μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και μετά βλέπουμε... Ουσιαστικά δίνεται χρόνος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να μεταβούν στις εφορίες και να ενταχθούν στο σύστημα του ΦΠΑ.

Εργατοπατέρες - «κόσμημα»...

Στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ) προσπάθησε χτες να εμποδίσει τη συνέντευξη Τύπου της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με θέμα το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να γίνει στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, στο Εργατικό Κέντρο. Ομως όταν έφτασαν εκεί τα στελέχη του ΠΑΜΕ διαπίστωσαν ότι η κεντρική είσοδος του Εργατικού Κέντρου ήτανε κλειστή. Τελικά η συνέντευξη δόθηκε έξω από το κτίριο. Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είχε επικοινωνήσει με την πρόεδρο του Σωματείου και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για να την απειλήσει ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εμποδίσει τη συνέντευξη και πως αν τελικά δεν αλλάξει ο χώρος, θα ζητήσει στο επόμενο ΔΣ να αφαιρεθεί το γραφείο από το Σωματείο! Τέτοιοι εργατοπατέρες ...«κοσμούν» το συνδικαλιστικό κίνημα και ομολογούν ότι αποστολή τους είναι με κάθε μέσο να βάλουν εμπόδια στη δράση του ταξικού κινήματος. Δηλαδή, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο περιστατικό να αποτελέσει παράδειγμα για να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα γύρω από το ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, στην παλιά και στη νέα εκδοχή του.

Προεκλογική μνήμη!

«Λύσεις» και για τα χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, που αφορούν σχεδόν 3.000 οικογένειες, για το κόστος των σπιτιών και τα παραχωρητήρια που ακόμα δεν τους έχουν δοθεί από τον ΟΑΕΔ, αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ρημάζουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, υπόσχεται τώρα το υπουργείο Εργασίας. Ετσι, με χτεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει γνωστό ότι πριν δύο μήνες έγινε σύσκεψη όπου και «αποφασίστηκαν» λύσεις, οι οποίες, όπως λέει, ήδη «τρέχουν», αλλά θα ολοκληρωθούν μετά τις εκλογές! Οπως καταλαβαίνετε, το προεκλογικό σαφάρι του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του που απέμειναν στα υπουργεία άρχισε και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες. Ομως, ειδικά για το Ολυμπιακό Χωριό, τα προβλήματα μετρούν για ολόκληρη δεκαετία και μέχρι τώρα δε δόθηκαν λύσεις, όπως και συνολικά για τους δικαιούχους κατοικιών του ΟΕΚ. Δεν έδωσε λύση ούτε η 7μηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αγνοώντας και αυτή τα αιτήματα των κατοίκων και του συλλόγου τους. Τώρα, μπροστά στις κάλπες, τους θυμήθηκαν, αλλά και πάλι δε δεσμεύονται για κάτι συγκεκριμένο και τα παραπέμπουν για μετά τις εκλογές. Ο παλαιοκομματισμός και ο πολιτικαντισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Αυτή είναι η «αριστερή διακυβέρνηση» που πάλι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ