Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κορυφώνεται η προετοιμασία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Οργανωμένη μετακίνηση ετοιμάζουν Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα από κοντινούς νομούς

Στην τελική ευθεία της μάχης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη Μακεδονία, αλλά και σε νομούς της Θεσσαλίας.

Μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, προκειμένου το κάλεσμα του ΠΑΜΕ να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και να είναι μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στο πλαίσιο αυτής της εντατικής δουλειάς, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, προγραμματίζονται δεκάδες ακόμη μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε κεντρικούς χώρους εργασίας όλων των κλάδων, με τη συμμετοχή προέδρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, άλλων στελεχών του ταξικού κινήματος.

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, οι Λαϊκές Επιτροπές της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης οργανώνουν τις εξής πικετοφορίες, αύριο Παρασκευή: Στο κέντρο (7 μ.μ., πλατεία Αγ. Αναργύρων στα κάστρα), στην Τούμπα (7.30 μ.μ., Αγ. Βαρβάρα), στο 5ο διαμέρισμα (7 μ.μ., ΟΑΕΔ Μπότσαρη με Παπαναστασίου) και στην Καλαμαριά (7.30 μ.μ., πεζόδρομος).

Με προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους, λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο από Ξάνθη (2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (3 μ.μ., Δημοτικός Κήπος), Δράμα (3 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κοζάνη (3 μ.μ., Δημαρχείο), Πτολεμαΐδα (3 μ.μ., λαϊκή αγορά), Γρεβενά (3 μ.μ., πλατεία λαχαναγοράς), Φλώρινα (2.30 μ.μ., ΚΤΕΛ), Καστοριά (2.30 μ.μ., «Μασούτης»), Κατερίνη (4 μ.μ., πλατεία), Νάουσα (4 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Βέροια (4 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου), Σέρρες (4 μ.μ., πρώην Νομαρχία), Λάρισα (2.30 μ.μ., πλατεία Εργατικού Κέντρου).

Σύσκεψη αύριο και συνέντευξη Τύπου

Επίσης, αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 5/9, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί συνδικάτα, συνδικαλιστές, Επιτροπές Αγώνα σε πλατιά σύσκεψη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συζήτησης είναι πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του 3ου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η προοπτική που βάζει στόχο το ταξικό κίνημα.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Με ανακοίνωσή της, απευθύνεται στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο, τη μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και ευέλικτη δουλειά, τη φορολεηλασία να τσακίζει αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δε θα δεχτούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτάνει πια με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα!(2022-02-18 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ(2018-09-04 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη(2018-08-31 00:00:00.0)
Μεθαύριο Σάββατο η συγκέντρωση για τη ΔΕΘ(2014-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ