Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Οι κυριότερες προθεσμίες μέχρι τις εκλογές

Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη 2015 ξεκίνησε και επισήμως στις 28 Αυγούστου, με τη θυροκόλληση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στη Βουλή.

Από σήμερα μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη, οι κυριότερες εκλογικές προθεσμίες έχουν ως εξής:

6 Σεπτέμβρη

-- Λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τη δήλωση του ονόματος και εμβλήματος των κομμάτων προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

-- Λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών για την επίδοση των προτάσεων των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στον πρόεδρο του κάθε αρμόδιου κατά τόπο πολυμελούς Πρωτοδικείου.

-- Λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών για την επίδοση στον πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου και κατάθεση στην υπηρεσία τους, της παραίτησης των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, στρατιωτικών κ.λπ., από τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας για να θέσουν υποψηφιότητα βουλευτή.

7 Σεπτέμβρη

-- Ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία.

-- Λήγει η προθεσμία των (10) δέκα ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον καθορισμό, από τους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των εκλογικών τμημάτων.

9 Σεπτέμβρη

-- Λήγει η προθεσμία των (12) δώδεκα ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων (των υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας) και των βουλευτών Επικρατείας.

11 Σεπτέμβρη

-- Ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

-- Σύμφωνα με τη νομοθεσία, λήγει η προθεσμία των (8) οκτώ πλήρων ημερών, ΠΡΙΝ από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα κοινά εκλογικά τμήματα των εκλογικών περιφερειών. Η προθεσμία αυτή μάλλον θα παραταθεί.

13 Σεπτέμβρη

-- Σύμφωνα με τη νομοθεσία, λήγει η προθεσμία των (6) έξι πλήρων ημερών, ΠΡΙΝ από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα, στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών. Η προθεσμία αυτή μάλλον θα παραταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ