Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διαθέσιμο για συμμετοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση

Τη διαθεσιμότητά τους να συμμετάσχουν στο όποιο επόμενο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Alpha», η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείσα για το αν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα βρει πρώτο, απάντησε: «Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Εμείς μέσα σε αυτή τη διάρκεια την προεκλογική, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε δώσει στη δημόσια συζήτηση, στο δημόσιο διάλογο τα σημεία αυτής της προγραμματικής συμφωνίας».

Εθεσε, δε, το θέμα, και αλλιώς: «Εγώ ρωτάω πάρα πολύ απλά και αυτό θα πρέπει να το κρίνει ο ελληνικός λαός. Γιατί μπόρεσαν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το grexit; Γιατί κάθισαν όλοι γύρω από ένα τραπέζι μαζί; ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, ακόμη και οι ΑΝΕΛ;». Δεν έδωσε και την απάντηση βέβαια στο ερώτημά της, ότι δηλαδή αυτό που τους ενώνει είναι η προσήλωσή τους στα συμφέροντα και τις στρατηγικές επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου...

Στην ίδια βάση, ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαθεοδώρου σπεύδοντας να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί αυτοδυναμίας, είπε: «Ο κ. Παππάς όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ονειρεύονται αυτοδυναμίες και να προβάλλουν στον ελληνικό λαό εκβιαστικά διλήμματα. Οι δηλώσεις περί του ενδεχόμενου επαναληπτικών εκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, δείχνουν την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό που χαρακτηρίζει αυτό το κόμμα (...) Τους ενημερώνουμε ότι σε αυτές τις εκλογές, κανείς δεν θα έχει αυτοδυναμία, γι' αυτό ας μην καταφεύγουν σε ανεύθυνα μηνύματα προς τον ελληνικό λαό. Την επόμενη μέρα η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται ότι με δύναμη από την κοινωνία θα δώσει λύση και θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού».

Τέλος, στο κόμμα ετοιμάζουν εκδήλωση - συγκέντρωση αύριο στο Ζάππειο, για να γιορτάσουν την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Στα δύο για τις συνεργασίες η ΔΗΜΑΡ

Αποχωρήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής, Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων αλλά και τη σφοδρή αντίδραση του Φ. Κουβέλη προκάλεσε η απόφαση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς για προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες. Για απόφαση δημοκρατικά ειλημμένη κάνει λόγο η ηγεσία του κόμματος, για σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου του κόμματος και διάλυσής του την κατηγορούν οι διαφωνούντες.

Στο μεταξύ, ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (...) Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά... Και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, βάζοντας κατά μέρους σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε.

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό αντιπαράθεσης, τις παραιτήσεις τους απ' την ΚΕ κατέθεσαν χτες οι Δ. Αγγέλου, Β. Ζορκάδης και Κ. Κουτρούκης. Ενώ η ΠΕ Θεσσαλονίκης του κόμματος με απόφασή της χαρακτηρίζει άκυρη την απόφαση της ΚΕ για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ που προβλέπει ότι οι εκλογικές συνεργασίες του κόμματος αποφασίζονται μέσα από Διαρκές Συνέδριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδριο με στόχο την ανάκτηση του ρόλου της στις διεργασίες(2014-10-02 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο γεφυροποιού μεταξύ κεντροαριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ(2014-07-15 00:00:00.0)
Αναζητά «κλαδί» να κρατηθεί(2014-06-07 00:00:00.0)
Σενάρια και παζάρια με φόντο τις κάλπες(2012-05-10 00:00:00.0)
Δεξαμενή για ξέπλυμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ(2012-04-03 00:00:00.0)
«Δημιουργική αντιπολίτευση» και κυβερνήσεις συνεργασίας(2009-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ