Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Οργανωμένος λαός με το ΚΚΕ στην αντεπίθεση μέχρι τη νίκη

Σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Κάρυστο και Αλιβέρι μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ έχει ρεαλιστική πολιτική πρόταση και ο ρεαλισμός της καθορίζεται από την πίστη στο εργατικό - λαϊκό συμφέρον, στη βαθιά αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Πιστεύει ακράδαντα ότι ένας καλά οργανωμένος λαός που θα υπερασπιστεί το δίκιο του και θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μπορεί να αντεπιτεθεί και να φτάσει μέχρι τη νίκη.

Θεμελιακή θέση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, γερό, καλά οργανωμένο εργατικό κίνημα, αποφασισμένη εργατική τάξη, που θα πρωτοστατεί μέσα στη λαϊκή, κοινωνική συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Συμμαχία που θα παλεύει καθημερινά για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και μέσα σ' αυτόν τον αγώνα θα συγκεντρώνονται, θα προετοιμάζονται δυνάμεις για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Οργανωμένη πάλη για την κατάργηση των μνημονίων, για το μισθό, τη σύνταξη, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία των ανέργων, για τα προβλήματα της νεολαίας, της αγροτιάς, των επαγγελματιών, των γυναικών, για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα και ο αγώνας αυτός να φωτίζεται από την αναγκαιότητα να διεκδικήσει η εργατική τάξη, ο λαός την εξουσία. Αυτή είναι η λύση.

Η εργατική λαϊκή - εξουσία μπορεί να κοινωνικοποιήσει τα οικονομικά εργαλεία, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον ορυκτό πλούτο, τη γη και τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό, που θα εκφραστεί σε κάθε περιοχή, σε κάθε κλάδο.

Αυτή μπορεί να οργανώσει αγροτικούς - παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα έχουν μεγάλη συμβολή στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας και στο ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου.

Στη βάση αυτή, μπορεί να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να ξεφύγει από τις δαγκάνες τους και να προωθήσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς, σ' αυτό το έδαφος μπορεί να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.

Αυτή είναι η πορεία που οδηγεί στην επίλυση του προβλήματος της ανεργίας και στην εξασφάλιση του δικαιώματος δουλειάς για όλους, για να μπορούν οι νέοι να μορφώνονται, να σπουδάζουν και να έχουν εξασφαλισμένο το δικαίωμα στη δουλειά, να μην τρέχουν από εδώ κι από εκεί, να μη μεταναστεύουν.

Αυτή είναι η πορεία που εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πρόληψη, πλήρη στελέχωση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ, μπορεί να ικανοποιήσει τις συνολικές, σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για να ζήσουν οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.

Αυτή η φιλολαϊκή λύση συνδέεται με την εκλογική μάχη, είναι υπόθεση αυτής της στιγμής, αυτής της ώρας, γιατί όσο καθυστερεί, θα μεγαλώνουν τα λαϊκά βάσανα και θα χάνεται πολύτιμος χρόνος, στο όνομα της αναζήτησης μιας εύκολης αλλά ανύπαρκτης για το λαό λύσης που προτείνουν οι κάθε λογής πολιτικοί υποστηρικτές του καπιταλισμού».

Απαιτείται αλλαγή συσχετισμού δύναμης

Απευθυνόμενος ειδικότερα σ' όσους διατηρούν διάφορες αυταπάτες, σημείωσε:

«Μην πάει το μυαλό ιδιαίτερα των παλαιότερων σε περασμένες περιόδους, περασμένα χρόνια που ο καπιταλισμός είχε περιθώρια για να υποχωρήσει από την πίεση των ταξικών αγώνων και την επίδραση που ασκούσε η Σοβιετική Ενωση, ο σοσιαλισμός. Τώρα είναι σε πλήρη παρακμή, δέρνεται από την κρίση, ο ανταγωνισμός των συμφερόντων για την επικράτηση είναι αδυσώπητος.

Το σύστημα έχει γίνει θηρίο κατά των λαών, για να γίνουν οι εργαζόμενοι πολύ φτηνοί, για να αυξήσουν οι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι τα κέρδη τους. Κάποιοι μπορεί να μην είχαν φανταστεί ότι η πλειοψηφία της νεολαίας θα είναι άνεργη, θα ψευτοαπασχολείται ανασφάλιστη ή με 4ωρα της συμφοράς και ότι αυτό θα επεκτείνεται συνέχεια σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Κάποιοι μπορεί να μην είχαν φανταστεί ότι το σύστημα προχωράει με σχέδιο και διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, υπονομεύει τις βάσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης και επιβάλλει μισθούς και συντάξεις που θα είναι κάτω και από το πιο ακραίο όριο φτώχειας. Αλλά αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός.

Κάθε υπεράσπιση δικαιώματος, κάθε κατάκτηση απαιτεί πολύ μεγάλο κόπο, σκληρούς συντονισμένους αγώνες, απαιτεί αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ισχυρό ΚΚΕ και εργατικό - λαϊκό κίνημα, με προσανατολισμό την ανατροπή των εκμεταλλευτών.

Αυτοί που σας λένε ότι μπορείτε να ζήσετε καλά μέσα στο σύστημα, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη, να γίνει δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος, να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, δεν καλλιεργούν απλά ψεύτικες προσδοκίες, σας λένε ότι μπορεί ο ήλιος να βγει από τη Δύση.

Σας κοροϊδεύουν, για να σας κρατάνε στο χέρι.

Κάθε εργαζόμενος που αισθάνεται ριζοσπάστης, αριστερός, κάθε εργαζόμενος που συναντήθηκε με το ΚΚΕ και ακολούθησε άλλο δρόμο στη συνέχεια ή το στηρίζει περιστασιακά, να εξετάσει καλά την κατάστασή του και να πάρει τη θέση του δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να πάρει τη θέση του στον προεκλογικό του αγώνα και στους αγώνες που έρχονται, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ