Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σχεδιασμένο άνοιγμα για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Με ιεράρχηση στους μεγάλους χώρους οργανώνουν τη δράση τους τα ταξικά συνδικάτα

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη δράση τους για την επιτυχία του μεγάλου πανεργατικού συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτό, τη δική του παρέμβαση στον κλάδο έχει σχεδιάσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες: Πέμπτη 27/8, σε επισιτιστικές αλυσίδες του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σάββατο 29/8, σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις στο λιμάνι και σε επισιτιστικές αλυσίδες στη δυτική Θεσσαλονίκη. Κυριακή 30/8, στα ξενοδοχεία «Lazaristes», «Makedonia Palace». Τρίτη 1/9, σε επισιτιστικές αλυσίδες της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πέμπτη 3/9, στα ξενοδοχεία «Met», «Porto Palace», «Mediterranean» και στα καταστήματα «Todaylicious» (Δυτικά). Παρασκευή 4/9, στα ξενοδοχεία «Capsis», «Holiday inn», «Makedonia Palace» και στα καταστήματα «Mikel», «Todaylicious» (Κέντρο - Ανατολικά). Σάββατο 5/9, στα ξενοδοχεία «Vergina», «Electra Palace», «Grand Palace».

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη», ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Κυριάκος Τσιασούσης, σημείωσε: «Με σχέδιο προσπαθούμε να παρέμβουμε οργανωμένα όσο πιο πλατιά μπορούμε στους χώρους, ιεραρχώντας τους μαζικούς, όπως τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης και τις μεγάλες επισιτιστικές και τουριστικές αλυσίδες. Εκεί όπου εργάζονται δεκάδες και εκατοντάδες εργαζόμενοι και επιπλέον εκφράζονται με τον πιο οξυμένο τρόπο οι επιπτώσεις της πολιτικής για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που στηρίζουν η ΕΕ και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Οι εταιρείες κατασπαράζουν τα όποια προγράμματα και τις επιδοτήσεις και την ίδια ώρα απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς - ψίχουλα, κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με μεγάλη εντατικοποίηση.

Καλούμε το λαό, ενόψει και των εκλογών, να μην πατήσει τις μπανανόφλουδες, να μην αποπροσανατολιστεί από τα θέατρα του παραλόγου που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Η προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, στην ανασύνταξη του κινήματος, που θα διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φουντώνει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για τη μαζική συμμετοχή(2022-05-31 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη(2018-08-31 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα συνδικάτων και στην Αττική(2017-09-02 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν την απόλυση στα «MIKEL»(2014-04-18 00:00:00.0)
Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2009-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ