Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑμΕΑ
Χωρίς εξωιδρυματικό επίδομα όταν νοσηλεύονται

Δε θα χορηγείται το εξωιδρυματικό επίδομα στους τετραπληγικούς - παραπληγικούς που νοσηλεύονται για περισσότερες από 30 ημέρες σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Πρόκειται για μια περικοπή που πρωτοεφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη διαφορά ότι το επίδομα θα κόβεται μετά το πέρας των 30 ημερών και όχι από την πρώτη μέρα νοσηλείας.

Σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο που εξέδωσε χτες το υπουργείο Εργασίας, «αναστέλλεται η χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος λόγω νοσηλείας των τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για χρονικό διάστημα περισσότερο των 30 ημερών, σε περίπτωση νοσηλείας σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα».

Διατηρείται, δηλαδή, η απαράδεκτη αναστολή καταβολής του επιδόματος αυτού - ανέρχεται περίπου στα 750 ευρώ το μήνα - την ώρα που πολλοί τετραπληγικοί - παραπληγικοί αναγκάζονται να νοσηλευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, όμως, δεν παύουν να έχουν ανάγκη από θεραπείες, φάρμακα, κάποιον άνθρωπο να τους φροντίζει, έξοδα διαβίωσης κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ