Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» του Δήμου Περιστερίου

Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δεδουλευμένα και αξιοπρεπείς όρους εργασίας

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα «πεντάμηνα»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα «πεντάμηνα»
Επιτροπή Αγώνα, με τη στήριξη της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, συγκρότησαν οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Δήμο Περιστερίου, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους από τη δημοτική αρχή και την κεντρική διοίκηση.

Τα προβλήματα για τους εργαζόμενους με 5μηνα προγράμματα ΟΑΕΔ είναι πολλά. Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι μετά από τη συνάντηση που είχε με το διευθυντή του ΟΑΕΔ Περιστεριού για την πληρωμή των απασχολούμενων, «μας έδωσε την επίσημη απάντηση που έρχεται από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ και λέει ότι δεν είναι έτοιμο το μηχανογραφικό ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, ενώ ο ίδιος ο διευθυντής ήταν σαφέστατος ότι αυτό είναι δικαιολογία και στην ουσία δεν υπάρχουν χρήματα».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν, κατά τη συνάντησή τους με την εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, άμεσα μέτρα προστασίας. Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι η αντιδήμαρχος «δε δίστασε να απειλήσει όλα τα 5μηνα ότι αν δεν μπορέσει να μας δώσει αρβύλα και παροχή γάλακτος που συμπεριλαμβάνονται στα μέσα προστασίας που δικαιούμαστε, θα αναγκαστεί να διακόψει τη σύμβασή μας.

Επίσης, η αντιδήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων που εργάζονται σε εργασίες υψηλού κίνδυνου μεταδοτικών ασθενειών, όπως καθαριότητα κ.ά. Οσο για την πληρωμή των 2μηνων που την επόμενη βδομάδα λήγει η σύμβασή τους και είναι απλήρωτοι με ευθύνη του Δήμου, η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής πέταξε το μπαλάκι στην επίτροπο».

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει την ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες και μαζί με το Συνδικάτο OTA Αττικής να διεκδικήσουν: Αμεση καταβολή των πληρωμών στα 2μηνα και τα 5μηνα που έχουν κλείσει μήνα. Μέσα ατομικής προστασίας και εμβολιασμούς για όλους τους εργαζόμενους. Αναρρωτική άδεια σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Κανονική άδεια 2 μέρες το μήνα, όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους εργάζονται σε σκληρές εργασίες καθώς και το επίδομα. Ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ