Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ ΓΙΑ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Να δικαστούν στη Χάγη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες της χώρας - «ιδιαίτερα σήμερα που καλούνται τα παιδιά τους να καταταγούν μισθοφόροι - δολοφόνοι πληρωμένοι» - να καταδικάσουν την παράδοση του Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης και να διαδηλώσουν περήφανα, πατριωτικά και μαχητικά ώστε να ακουστούν δυνατά από τους παγκοσμιοποιημένους δυνάστες των λαών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η ΟΓΕ επισημαίνει ότι «για ένα τρύπιο δολάριο» παραδόθηκε απ' την κυβέρνηση της Σερβίας ο Μιλόσεβιτς, επειδή αντιστάθηκε στους νατοϊκούς δολοφόνους της χώρας του. «Η παράδοσή του είναι άλλο ένα μήνυμα κατατρομοκράτησης των λαών, ότι δε θα επιτρέψουν πουθενά την υπεράσπιση εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων», υπογραμμίζεται. Επισημαίνει ακόμη πως «με την παράδοση Μιλόσεβιτς μπαίνει πλέον και η σφραγίδα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια, δικάζεται η υπεράσπιση της πατρίδας, η αντίσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, γι' αυτό και μας αφορά όλους».

Η ΟΓΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση, «που παριστάνει και την ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια», να παρέμβει για να γυρίσει ο Μιλόσεβιτς ελεύθερος στην πατρίδα του, καθώς και να αφεθεί ο σερβικός λαός να καθορίζει την τύχη του, «αν θέλουμε κι εμείς να καθορίζουμε την τύχη της πατρίδας μας». «Το ανώτατο Δικαστήριο των λαών, έχει ήδη καταδικάσει τους δολοφόνους του σερβικού λαού, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και απαιτεί αυτοί να δικαστούν στη Χάγη, κι όχι τα θύματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ