Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Με κλειστά μάτια

Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας την αμερικανονατοϊκή γραμμή, θεωρεί εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας το θέμα της παραπομπής του Μιλόσεβιτς

Στο ρυθμό που δίνει Ουάσιγκτον και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, «τραγούδησε» χτες και ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πραξικοπηματική απόφαση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης να παραδώσει τον Σλ. Μιλόσεβιτς στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, δε μίλησε ούτε για τους αδίστακτους εκβιαστές, ούτε για τα θλιβερά ανδρείκελα του Βελιγραδίου, ούτε για την ολοφάνερη συναλλαγή, η οποία μάλιστα εξελίχθηκε με «γκανγκστερικό» τρόπο.

Ο Δ. Ρέππας, απλώς σημείωσε ότι «πρέπει να σεβαστούμε τη φίλη χώρα, χωρίς να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά της. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη μεγάλη φίλη χώρα. Πρέπει να αφήσουμε την ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας να κάνει τους χειρισμούς που πρέπει και να επιτύχει το στόχο που εμείς επιθυμούμε να επιτύχει: Να διαφυλάξει την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή δημοκρατική πορεία της». Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ακολουθώντας τη γραμμή των αμερικανατοϊκών, συμπλήρωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η ίδια η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, που ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας, να κάνει τις κινήσεις εκείνες που να οδηγούν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Γιατί οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, γιατί η δημοκρατική πορεία της Γιουγκοσλαβίας είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μέγεθος για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ