Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
«Βοήθεια» υπόσχεται ο Αραβικός Σύνδεσμος

ΚΑΪΡΟ.--

«Βοήθεια» στη Λιβύη, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, πρότειναν χτες Αραβες αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στη βορειοαφρικανική χώρα. Σε σχετικό ανακοινωθέν, σημειώνεται πως ο οργανισμός θα συνέρθει εκ νέου την επόμενη βδομάδα, μελετώντας αυτή τη φορά τα σχέδια συγκρότησης κοινής αραβικής δύναμης επέμβασης (γνωστή σαν «Αραβικό ΝΑΤΟ»), για την αντιμετώπιση περιφερειακών κρίσεων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης, αξιωματούχοι της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ, ζήτησαν τη βοήθεια του Αραβικού Συνδέσμου, προκειμένου να εξοπλιστεί επαρκώς ο λιβυκός στρατός για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Μάλιστα, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ αλ Νταΐρι, προειδοποίησε ότι στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ είναι να δημιουργήσουν στη Σύρτη της Λιβύης ευρύτερη βάση, για να αντεπεξέλθουν στις επιδρομές που εξαπολύουν εναντίον τους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε Συρία και Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου, μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχαν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, επιλέγοντας να πάρουν θέση υπέρ των δυνάμεων του λιβυκού στρατού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ