Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Νέα σφαγή δεκάδων χωρικών

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Νέα σφαγή 150 χωρικών στη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ», σε απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής πολιτείας Γιόμπε στη Νιγηρία, δημοσιοποιήθηκε χτες, περίπου πέντε μέρες από την πραγματοποίησή της, καθώς οι μισθοφόροι ισλαμιστές είχαν καταστρέψει όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Οπως δήλωσαν σε νιγηριανά και διεθνή ΜΜΕ επιζώντες της σφαγής και κάτοικοι της περιοχής, πάνω από τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό ή σκοτώθηκαν από πυρά ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από έφοδο ανδρών της «Μπόκο Χαράμ» την περασμένη Πέμπτη. Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τα περισσότερα θύματα τα έπνιξαν στον ποταμό οι τζιχαντιστές ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Με φόντο τη νέα σφαγή αμάχων, ο νέος Πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμάντου Μπουχάρι, ανακοίνωσε χτες τις προσλήψεις 10.000 αστυνομικών στο πλαίσιο προσπαθειών θωράκισης της χώρας από τις επιθέσεις και τις σφαγές των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» και αντιμετώπισης της ανεργίας που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους νέους. Ο Πρόεδρος Μπουχάρι πρόσθεσε πως στο πλαίσιο νέων επιχειρήσεων καταπολέμησης των τζιχαντιστών θα συγκροτηθεί μία ομοσπονδιακή αντιτρομοκρατική υπηρεσία, θα εκπαιδευτούν και θα εξοπλιστούν εκ νέου οι αστυνομικοί και θα τοποθετηθούν περισσότερες κάμερες κλειστού κυκλώματος σε πόλεις και κωμοπόλεις «για να σταματήσει το έγκλημα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ