Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα χερσαία επέμβαση στο Ιράκ «οραματίζεται» ο Ντόναλντ Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Φαίνεται πως για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό κροίσο της αγοράς ακινήτων και τηλεπερσόνα διαφόρων σόου, που είναι παράλληλα γνωστός και για την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2016, δεν ήταν αρκετή η καταστροφή που προκάλεσε σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο η ιμπεριαλιστική επέμβαση του 2003 από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο Ιράκ. Τις τελευταίες μέρες επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση της εισβολής, όχι εκείνης του 2003, αλλά την «ιδέα» μίας νέας χερσαίας επέμβασης στο έδαφος του Ιράκ, τάχα, για να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» με την κατάσχεση και «αξιοποίηση» των ιρακινών πετρελαιοπηγών ώστε να χρηματοδοτήσουν μία νέα επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στη μαρτυρική χώρα...

«Πας και παίρνεις το πετρέλαιο... Θα βγάλουμε πολύ χρήμα!», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο NBC News. Δεν ήταν η μόνη «εμπνευσμένη» πρόταση του αντιδραστικού δισεκατομμυριούχου. Προ ημερών πρότεινε την «επίλυση» του μεταναστευτικού στις ΗΠΑ με απελάσεις εκατομμυρίων ξένων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και με την οικοδόμηση ενός τεράστιου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. «Θα πρέπει να φύγουν. Με τις οικογένειές τους... `Η έχουμε χώρα ή δεν έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο 69χρονος επιχειρηματίας, διαβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση που πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα ακυρώσει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Ομπάμα για το μεταναστευτικό, μεταξύ των οποίων και εκείνη που προστατεύει από την απέλαση παιδιά παράνομων μεταναστών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι αντιδραστικές προτάσεις του Τραμπ φαίνεται πως δεν του εξασφαλίζουν, για την ώρα, μόνο περισσότερη δημοσιότητα, αλλά και υψηλά ποσοστά δημοτικότητας σε σχέση με άλλους υποψήφιους Ρεπουμπλικανούς για το χρίσμα αφού στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος με 24% και ακολουθούν ο Τζεμπ Μπους (πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα και αδελφός του πρώην Προέδρου Τζ. Ου. Μπους) με 13% και ο Αφροαμερικανός νευροχειρουργός, συγγραφέας Μπεν Κάρσον με 9%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ