Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ενισχύει την καταστολή σε βάρος των προσφύγων

Eurokinissi

«

Στις δράσεις για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη Μετανάστευση συμπεριλήφθηκε η ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και στην περιοχή του Αιγαίου»!

Αυτό, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, χτες, αποτέλεσε αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια έξαρση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας και έγινε, βέβαια, δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, πολιτική που μέχρι τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει γεμίσει τη θάλασσα του Αιγαίου με πτώματα.

Ο Αλ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την προσπάθεια εξωραϊσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί «στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του διαφορετικού»! Παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της κατάστασης, ανέφερε ότι το πρώτο 6μηνο του 2015 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα «φτάνει συνολικά στους 96.550», σημειώνοντας αύξηση, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση, κατά περίπου 70% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο πρωθυπουργός έκανε καθαρό ότι «λόγω χρηματοδοτικού κενού» δεν μπορεί να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να εξασφαλιστεί ανθρώπινη διαμονή στα κέντρα υποδοχής που λειτουργούν στα νησιά, ακόμα και για τους 200 περίπου μετανάστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Αρεως. Οπως σημείωσε, έχει μεν εγκριθεί έκτακτη χρηματοδοτική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ενταξης, ύψους 260 εκατ. ευρώ, που αφορά τα επόμενα 6 χρόνια. Από εκεί και πέρα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει απευθύνει «έκκληση και σε διεθνείς οργανισμούς για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή συνθήκη. Απευθυνθήκαμε σε διεθνείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και είχαμε ανταπόκριση». Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Αρεως η κυβέρνηση «βρίσκεται σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εθελοντών πολιτών και αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό». Είπε ακόμα ότι αναζητείται χώρος σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής.

Για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Αρεως, προχτές, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης των μεταναστών - προσφύγων, σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παλιά στρατόπεδα, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αναχωρήσουν για τους τόπους προορισμού τους, διευκολύνοντάς τους με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ