Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Ιούλη 2015 - αριθ. φύλλου: 12202

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες

ΣΕΛ.  8
ΤΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο «πόδι» για τις πυρκαγιές και την άμεση ανακούφιση των πληγέντων

ΣΕΛ.  11

Μαγειρεύουν νέα επίθεση σε Εργασιακά - Ασφαλιστικό

Ολο και πυκνώνουν οι διαρροές και οι πληροφορίες για τη νέα επίθεση που μαγειρεύουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σε Εργασιακά - Ασφαλιστικό.

Επίθεση που πραγματοποιείται για λογαριασμό του κεφαλαίου, που με κάθε τρόπο ζητάει μέτρα για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς του.

Ηδη, σε πορεία εφαρμογής είναι τα αντιλαϊκά μέτρα για το Ασφαλιστικό, που περιλαμβάνονται σε όσα πρόσφατα ψήφισαν από κοινού στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιδιοκτήτες του εμπαιγμού

Η νέα συμφωνία - μνημόνιο έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Πάει και τελείωσε. Και αυτό περιλαμβάνει τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα τις προηγούμενες μέρες, αλλά και αυτά που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα ως κομμάτι πια του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Αυτό είναι ένα γεγονός που το βλέπουν, το ζουν και θα το ζουν για πολλά χρόνια ακόμα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που καταδικάζονται σε χρεοκοπία διαρκείας. Από αυτή την άποψη, οι αναφορές του πρωθυπουργού, ότι το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία της συγκυβέρνησης, είναι τουλάχιστον προκλητικές και απαράδεκτες.

Τι σημαίνει, αλήθεια, αυτό το «δεν είναι δική μας ιδιοκτησία»; Τι σχήμα επιχειρεί να στήσει ο πρωθυπουργός και πάλι εξαπατώντας το λαό; Θέλουν να περάσουν την αντίληψη ότι αυτό που συμφώνησαν με τους εταίρους τους είναι αναγκαίος συμβιβασμός και μπορεί μεν να το συμφώνησαν, και να το ψηφίζουν και να το εφαρμόζουν, αλλά θα παλέψουν για αντισταθμιστικά μέτρα. Σεμινάριο εμπαιγμού σε βάρος του λαού, πράγμα βέβαια που χαρακτηρίζει πολιτικές δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος προφανής: Ναι μεν εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική αλλά δεν τη χρεώνονται! Αυτές οι εξειδικευμένες ικανότητες του ΣΥΡΙΖΑ στον εμπαιγμό του λαού αξιολογούνται δεόντως απ' το κεφάλαιο.

Το σε τι στοχεύει το φραστικό «σχήμα» περί «ιδιοκτησίας» ήρθε να δείξει κάπως καλύτερα ένα από τα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης στην αντιλαϊκή επίθεση, το ΔΝΤ. Η επικεφαλής του Ταμείου, λοιπόν, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε επ' αυτού: «Η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι κάτι που εφαρμόζεται στην πράξη. Ο πολιτικός θόρυβος είναι απαραίτητος καμιά φορά». Από την άλλη, το έτερο συνεταιράκι της συγκυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει: «Οι τελευταίες δύο ψηφοφορίες στη Βουλή και οι "μεταρρυθμίσεις" που εγκρίθηκαν (σ.σ. βλέπε μέτρα - λαιμητόμος για το λαό) σε αυτές αποδεικνύουν πως οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης ακολουθούνται, όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί».

Σε απλά Ελληνικά, εμμέσως πλην σαφώς, ΕΕ και ΔΝΤ που δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα πουλήσει το παραμύθι η κυβέρνηση λένε: Καλά κι ωραία όλα αυτά τα περί ιδιοκτησίας, για εσωτερική κατανάλωση που αυτή τη στιγμή χρειάζεται. Η ουσία - λένε - είναι όμως ότι τα μέτρα που χτυπούν το λαό περνάνε μια χαρά και πιθανά και με καλύτερους όρους απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί προφανώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση προσφέρεται γι' αυτό. Η διαφορά λοιπόν της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες είναι ότι, παρ' όλο που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, στήνει μια προπαγανδιστική μηχανή έτσι ώστε να μην τη χρεωθεί και να ξεγελάσει το λαό ότι παλεύει για το καλό του, ότι βρίσκεται με το μέρος του.

Το μόνο σίγουρο, και αυτό που πρέπει ο λαός να πάρει υπόψη του, είναι ότι η συγκυβέρνηση είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει όλους αυτούς τους μήνες. Είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης μιας πολιτικής που φορτώνει νέα δυσβάσταχτα βάρη στο λαό και διαπραγματεύεται με τους εταίρους της για να στηρίξει την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Φτάνοντας σε χιλιάδες εργαζόμενους με την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα για ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις εξελίξεις, οργάνωση της πάλης και συσπείρωση με το ΚΚΕ

Με εργαλείο την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, η ΚΟ Αττικής πραγματοποιεί σχεδιασμένο πλατύ άνοιγμα, με στόχο να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι για τις πολιτικές εξελίξεις και την τοποθέτηση του ΚΚΕ, να φτάσει παντού το κάλεσμα του Κόμματος για οργάνωση της αντίστασης και της διεκδίκησης, ενάντια στα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.


ΣΕΛ.  9


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αθλιες οι συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

ΣΕΛ.  5
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΔΗΜΩΝ
Νέοι μηχανισμοί ελέγχου των οικονομικών των δήμων

ΣΕΛ.  15
ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ
Ανησυχούν πολλοί για την αναστολή των συνομιλιών με τους Κούρδους

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη που υπηρετεί το κεφάλαιο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ