Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία

Icon

Παρέμβαση πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Κρήτης στη σύσκεψη κρατικών και τοπικών οργάνων αρμόδιων και συνεργαζόμενων για την Πολιτική Προστασία, με θέμα την αντιπυρική προστασία και την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τη νέα παραλιακή της περιοχής Ν. Αλικαρνασσού.

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση όλων των ενταγμένων υπηρεσιών και μηχανισμών στην πολιτική προστασία με ειδική αναφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα με μείωση διαθέσιμων πόρων που αγγίζει το 60%, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα προσπάθειες του ΚΚΕ να αναδεικνύει τα επί πολλά χρόνια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας, καθώς επίσης και τα προβλήματα σε επίπεδο του Δήμου Ηρακλείου. Το ΚΚΕ, διευκρίνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρες και απλές Ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ζήτησε την άμεση και απαιτούμενη χρηματοδότηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, την επίλυση της υποστελέχωσης του Σώματος με πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των βαθμίδων, την εξασφάλιση τακτικής προμήθειας του ατομικού όπως και του μηχανοκίνητου και μηχανολογικού εξοπλισμού και την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος των εποχιακών, των 5 μηνών ή των αόριστου χρόνου εργασιακών συμβάσεων, γεγονός που δε συμβάλει στην επιχειρησιακή ομογενοποίηση και αποτελεσματικότητα. Σημείωσε, ότι ο εθελοντισμός δεν μπορεί να λειτουργεί ως υποκατάστατο των κρατικών υποχρεώσεων και των υπηρεσιακών αδυναμιών της Πολιτικής Προστασίας.

Τελειώνοντας, ανέφερε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού και διαχείριση της αντιπυρικής προστασίας της Χώρας από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα και υπογράμμισε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να συμμετάσχει με τις κομματικές του δυνάμεις στην υποστήριξη του πυροσβεστικού έργου, όταν αυτό κριθεί από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος αναγκαίο, όπως και έγινε στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και την Πελοπόννησο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική(23/12/2021)
Μέτρα αναβάθμισης της Υπηρεσίας και της υγείας των πυροσβεστών(2/6/2021)
Αμεσα μέτρα για πρόληψη των πυρκαγιών και ενίσχυση της Πυροσβεστικής(5/5/2020)
Στρατιωτικοποιεί και υποβαθμίζει περαιτέρω το Πυροσβεστικό Σώμα(30/1/2020)
Ερώτηση για τους εργαζόμενους στη δασοπροστασία(1/1/2020)
Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη δασοπροστασία(26/5/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org