Παρασκευή 31 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ
Οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα

H οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα και στο τρίτο κατά σειρά μνημόνιο που επιβάλλουν από κοινού τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, αναδείχθηκε σε πλατιά σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Αιγάλεω, με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων, μικροεπαγγελματιών και συνταξιούχων της περιοχής. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο Επιτροπές Εργατικής - Λαϊκής Αλληλεγγύης για το Αιγάλεω ώστε να οργανωθεί καλύτερα και ο αγώνας για τη ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται παρεμβάσεις από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα στο Νοσοκομείο «Λοιμωδών» και το ΙΚΑ της περιοχής.

Στην ίδια σύσκεψη καταγγέλθηκε η ενέργεια της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει πανό που είχε αναρτήσει στο δημαρχείο η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, με το οποίο κατάγγελλε το «αριστερό» μνημόνιο και καλούσε σε ξεσηκωμό το λαό της περιοχής. Δημοτική αρχή και δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ το ξήλωσαν με διαδικασίες εξπρές, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο βαδίζει η διοίκηση.

«Ούτε μισή μέρα δεν άντεξαν την καταγγελία του τρίτου "αριστερού" μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων που αυτό θα φέρει στις πλάτες του λαού», καταγγέλλει, με ψήφισμά της, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα. «Τόσο "δημοκράτες", τόσο "ανεκτικοί" στην αντίθετη άποψη. Φυσικά, δεν περιμέναμε κάποια διαφορετική συμπεριφορά από μια διοίκηση, ένα δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ανοιχτά ότι θα ασκούν εφέσεις σε κάθε απόφαση δικαστηρίου που είναι θετική για συμβασιούχους εργαζόμενους ή που στέλνουν ερωτηματολόγια - "καρφιά" στους παιδικούς σταθμούς για να "αξιολογηθούν" οι λιγοστοί εργαζόμενοι που με την "ψυχή στο στόμα" κοιτάνε να τα βγάλουν πέρα», σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα στο ψήφισμα - καταγγελία. Και προειδοποιεί διοίκηση και δήμαρχο ότι το ταξικό κίνημα δεν «μασάει» από τέτοιου είδους «πιέσεις» και «μαγκιές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ