Παρασκευή 31 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή εργασιών κατασκευής σχολείου

«

Αστεγοι» κινδυνεύουν να μείνουν 180 μαθητές στην Πάτρα, καθώς από τις 3 Ιουνίου έχει διακοπεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Πάτρας, Α. Αθανασόπουλου, παρουσία αρμοδίων φορέων, αποφασίστηκε ο συντονισμός των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να επαναξεκινήσει η χρηματοδότηση, για την κατασκευή του σχολείου. Συναποφασίστηκε συγκεκριμένα να ασκηθεί εντονότερη πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, ώστε να συνεχιστεί το συντομότερο, η διακοπείσα χρηματοδότηση του έργου.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή, έχει αποστείλει για το θέμα αυτό δύο επιστολές (10 Ιουνίου και 24 Ιουλίου) προς τον κ. Σταθάκη, διαμαρτυρόμενη για την αναστολή των εργασιών εξαιτίας διακοπής της χρηματοδότησης. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός, εξακολουθεί ως σήμερα να παραμένει αδιάφορος παρά τον κίνδυνο που υπάρχει, οι 180 μαθητές να μείνουν «άστεγοι», κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, του Συλλόγου Δασκάλων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει και συμφωνία του ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, που δεν παρευρέθηκε, λόγω σοβαρού κωλύματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνέχιση των εργασιών, απαιτείται η άμεση εκταμίευση 200.000 ευρώ, ενώ επιβάλλεται και η εξασφάλιση όλης της υπολειπόμενης πίστωσης του ποσού των 1.500.000 ευρώ, κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org