Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Περιοδεία Ερντογάν σε Κίνα - Ινδονησία

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η τουρκική πλευρά είναι ανοιχτή σε μια καλύτερη κινεζική προσφορά όσον αφορά το πυραυλικό σύστημα για το οποίο η Αγκυρα παζαρεύει εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν αναχωρήσει για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης σε Κίνα και μετά Ινδονησία.

Η αποδοχή της προφοράς της «China Precision Machinery Import ant Export Corp» (και η απόρριψη προσφορών δυτικών εταιρειών) έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών «εταίρων» της Αγκυρας, μεταξύ των οποίων και η Ουάσιγκτον. Ωστόσο, η προσφορά μοιάζει να έχει «παγώσει» και διάφορα «παζάρια» να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Κίνα, ο Ερντογάν αναμενόταν να συναντήσει μεταξύ άλλων τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιταχυνθούν στο πλαίσιο της «σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα» που συμφώνησαν οι δυο χώρες το 2010, πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης που θα παραβρεθεί και σε επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Πεκίνο, αλλά και στην υπογραφή «διαφόρων συμφωνιών» σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Το ταξίδι του γίνεται λίγες βδομαδες μετά την κριτική που δέχτηκε το Πεκίνο ότι διώκει άδικα μουσουλμάνους Ουιγούρους από τη Σιντζιάνγκ, στο πλαίσιο της οποίας είχαν γίνει αντι-κινεζικές διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ