Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Βόλου

Tην οργάνωση άμεσης απάντηση στο νέο, τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, με πρώτο αγωνιστικό σταθμό το σημερινό συλλαλητήριο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, συζήτησαν σε μαζική σύσκεψη στο Βόλο εκπρόσωποι διοικήσεων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπές Συνοικιών της πόλης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης Βόλου από εκπροσώπους των αγωνιστικών συσπειρώσεων, η οποία θ' αποτελέσει το αγκωνάρι για κάθε λαϊκή οικογένεια που βρίσκεται σε δυσκολία, εξαιτίας της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων.

Στις άμεσες προτεραιότητες της Επιτροπής είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων για τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού, η εξασφάλιση χώρου για την αποθήκευση των πραγμάτων που θα συλλέγονται, οι επαφές με φορείς της πόλης, όπως το ΚΤΕΛ, το Νοσοκομείο κ.τ.λ. για συγκεκριμένα μέτρα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.

Οι διοικήσεις των ταξικών σωματείων, των συλλόγων ΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα και οι Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές θα προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση των ανέργων, των απλήρωτων εργαζομένων, για να υπάρξει βοήθεια σε όποιους έχουν ανάγκη, σε παρεμβάσεις υπέρ αυτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν δανειακές υποχρεώσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δομές Υγείας και Παιδείας.

Συσκέψεις

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης διοργανώνει η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, σήμερα Τετάρτη, στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ), αμέσως μετά το απογευματινό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχη σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης, διοργανώνει και η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ