Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Στηρίζουμε και ψηφίζουμε ό,τι συμφώνησε»

«Για το Ποτάμι, δεν υπάρχει δίλημμα. Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας». Τάδε έφη χτες ο επικεφαλής του μορφώματος, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας ουσιαστικά ξένα και ντόπια κέντρα ότι στη Βουλή υπάρχει πλειοψηφία για να περάσει το τρίτο μνημόνιο.

Παραπέρα, λειτουργώντας περισσότερο σαν ...παιδοφύλακας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, διακήρυξε: «Θα πρέπει να αντιληφθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι γεμάτος με ευθύνες. Ο βουλευτής δεν είναι για να παίρνει τον μισθό και να διεκδικεί προνόμια. Προεδρίες, αντιπροεδρίες, υπουργεία, υφυπουργεία. Ο βουλευτής έχει μία τεράστια ευθύνη και θεωρώ ότι αυτήν ειδικά τη στιγμή επιβάλλεται όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Τιμώ τους βουλευτές που διαφωνούν και αποχωρούν, είναι δικαίωμά τους να λένε "δεν ψηφίζω τα μέτρα, φεύγω από τη Βουλή, παραδίδω την έδρα μου".Εκείνοι όμως που θέλουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη θεωρώ ότι δεν βοηθούν την εθνική μας προσπάθεια αυτήν τη στιγμή».

Πρόσθεσε: «Αυτήν τη στιγμή, σημασία έχει το κύριο Σώμα της Βουλής να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και νομίζω ότι το κύριο Σώμα της Βουλής - ανάμεσα σ΄ αυτούς πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - θα συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει μια συμφωνία και κάποιοι να την υποσκάπτουν στο εσωτερικό είτε του κόμματος, είτε της χώρας. Δεν μπορεί. Απλώς δεν μπορεί. Εμείς θα ψηφίσουμε τα μέτρα που έχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στους εταίρους μας. Και θα ψηφίσουμε γιατί η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια επιλογών.Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός λέει ότι φτάσαμε στο όριο και υποσχεθήκαμε αυτά τα πράγματα, αυτά εμείς τα στηρίζουμε».

Στο ερώτημα, δε, αν θα μπει στην κυβέρνηση, ο Στ. Θεοδωράκης απάντησε: «Δεν μετέχουμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει επαρκή εντολή από τον Γενάρη, μπορεί να προχωρήσει και περιμένουμε τις δικές του αποφάσεις. Η δική μας στάση θα είναι η στάση της μεταρρυθμιστικής ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Ο,τι είναι μεταρρυθμιστικό, ό,τι είναι προς το συμφέρον των πολλών εμείς θα το στηρίζουμε. Εάν υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε, στην πορεία θα τα πούμε».

Ωστόσο, όταν του ξαναέγινε τέτοια ερώτηση, είπε: «Είναι πρόωρη αυτή η κουβέντα. Θα πρέπει να γίνουν αυτές οι ψηφοφορίες, να δούμε ότι υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο 250 βουλευτών υπέρ των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο».

Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε ότι «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, χρειάζονται αλλαγές (...) Χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα (...) ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», παραπέμποντας σε μια σειρά καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά το όργιο πιέσεων και εκβιασμών, προχωράει το ΝΑΤΟικό σχέδιο(2018-10-23 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις κατά των νέων φόρων(2017-03-21 00:00:00.0)
Εμπρακτη στήριξη από ΝΔ(2010-04-28 00:00:00.0)
Μέτρα διευκόλυνσης του κεφαλαίου(2010-04-21 00:00:00.0)
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!(2007-12-15 00:00:00.0)
Γεια σας παιδιά...(1997-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ