Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περήφανη στάση είναι η μαζική στήριξη της πρότασης του ΚΚΕ

Σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα και σε συγκέντρωση στην Ιστιαία μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο εργοστάσιο Τσιμέντων και στο ΙΚΑ Χαλκίδας περιόδευσε το πρωί της περασμένης Τετάρτης αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Ευβοίας, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στην Ιστιαία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη Χαλκίδα, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στο ΙΚΑ, από τους εργαζόμενους τέθηκαν σημαντικά ζητήματα και ερωτήσεις. Για παράδειγμα, όπως ειπώθηκε, «ο Τσίπρας προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι στις 100 πρώτες μέρες θα αλλάξει η Ελλάδα, αρκετοί ψηφίσαν γιατί κάηκαν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσδοκούσανε μια αλλαγή», ή «η κυβέρνηση κορόιδεψε το λαό και εμφανίζεται πολύ "άνετη" απέναντι στη φτώχεια, στις ουρές στις τράπεζες, στην ανασφάλεια για την επόμενη μέρα». Σχολιάστηκε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μιλάει για υπερηφάνεια όταν εφαρμόζει το μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς νόμους», ενώ τέθηκαν και ερωτήματα όπως «γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει στο δημοψήφισμα τη δική της πρόταση; Τι κρύβει;» κ.ά.

Το βράδυ στη συγκέντρωση στην Ιστιαία, ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Για ποια περηφάνια μιλάνε; Η περηφάνια ενός λαού καταρρακώνεται με την αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής και των επικίνδυνων προτάσεων που πλασάρουν στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα επιτελεία της ΕΕ.

Η περηφάνια των εργαζομένων καταρρακώνεται με την επιλογή των αβάσταχτων αντιλαϊκών μέτρων που συνοδεύουν το "ΟΧΙ" και το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα. Περήφανη στάση είναι αυτή που αντιπαλεύει και ακυρώνει τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις ψεύτικες ελπίδες.

Μπουχτίσατε από τα ψεύτικα διλήμματα. Περήφανη στάση είναι να παλέψεις ενάντια στο μνημόνιο που ετοιμάζουν τα δύο μπλοκ των εκπροσώπων του κεφαλαίου, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Περήφανη στάση είναι η μαζική στήριξη της πρότασης και του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ: "Οχι στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία".

Η πρόταση του ΚΚΕ αντιστοιχεί στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα γιατί αντιπαλεύει τα μνημόνια, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα των 8 και πάνω δισεκατομμυρίων ευρώ, που κάνουν το βίο των λαϊκών οικογενειών αβίωτο.

Γιατί αυτή η πρόταση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της λαϊκής αντίστασης, στην ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών.

Γιατί αυτή η πρόταση έχει κατεύθυνση την πραγματική ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα, τη σύγκρουση με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την αποδέσμευση από την ένωση των μονοπωλίων με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Οι εργολάβοι της αντιλαϊκής πολιτικής προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία της πρότασης του ΚΚΕ με τον ισχυρισμό ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα χαρακτηριστεί "άκυρο".

Εμείς λέμε: Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει μια λαϊκή επιλογή που δίνει ώθηση στην πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει μια επιλογή που έχει μέσα της το μήνυμα της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, το μήνυμα της ρήξης με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Αντίθετα. Η μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι απάντηση που ζωντανεύει τη λαϊκή ελπίδα και δυναμώνει την αντίσταση. Αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, δείχνει το δρόμο του απεγκλωβισμού από τις πιέσεις, τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ