Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στο Κιλκίς

Με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Κιλκίς ενημερώνουν το λαό και τη νεολαία του νομού για τη θέση του Κόμματος μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Καλούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπροστά στην κάλπη, να απορρίψουν όλους τους εκβιασμούς και με τη στάση τους να πουν: Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα - Δε διαλέγουμε νέα μνημόνια - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλήμματα.

Αυτό το κάλεσμα μετέφεραν και στο λαό της Παιονίας, με περιοδείες που πραγματοποίησαν στον Ευρωπό, στη Γουμένισσα και τα γύρω χωριά, αλλά και στα χωριά της Δοϊράνης, των Κρουσσίων, σε χωριά γύρω από την πόλη του Κιλκίς.

Στις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχτηκε γιατί τόσο η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η πρόταση των «θεσμών» - τρόικα οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αξιοποίησαν το σχετικό άρθρο από το «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 30ής Ιούνη, για να αποδείξουν ότι είτε βγει ΝΑΙ είτε ΟΧΙ από την κάλπη, το αποτέλεσμα θα είναι μνημόνια και πάλι μνημόνια, αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλαγές προς το χειρότερο στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη του λαού.

Μέσα από τις εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν βαρύτητα στους εργασιακούς χώρους, όπου αναδεικνύουν το γεγονός ότι η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απλήρωτη εργασία ζουν και βασιλεύουν και με τη λεγόμενη «κυβέρνηση της Αριστεράς». Ζουν και βασιλεύουν, γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ακούμπησε και ούτε έχει σκοπό να ακουμπήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Ζουν και βασιλεύουν, γιατί αυτοί είναι οι όροι της ανταγωνιστικότητας, οι όροι για να έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Σήμερα και αύριο, εξορμήσεις θα γίνουν στα χωριά του Γαλλικού, της Πικρολίμνης, του Χέρσου, του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης, σε εργασιακούς χώρους, ενώ μέσα στην πόλη θα υπάρχουν ομάδες που θα διακινούν την πρόταση και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ