Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίπτουμε τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Σε συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Αγία Σοφία στον Πειραιά
Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 1/7, στην περιοχή Αγία Σοφία του Πειραιά, μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά ο κόσμος της δουλειάς εκβιάζεται ακόμα και για το ψωμί του. Με νέο διάγγελμα βγήκε ο πρωθυπουργός, για να μας πείσει ότι παλεύει για μια βιώσιμη λύση και να υπερασπιστεί το "όχι" στο δημοψήφισμα, το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή μας στην ΕΕ, στην οποία είναι βαθιά προσηλωμένος.

Ζητάει νέα δανειακή σύμβαση - θηλιά για το λαό. Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ' το λαό να πει "όχι", στην πραγματικότητα τού ζητάει να πει "ναι" σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια.

Δηλώσεις, άλλωστε, έκανε και ο Σαμαράς, για να υπερασπιστεί το δικό του μνημόνιο και το δικό του "ναι" στην ΕΕ των λεόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια άγρια πολιτική της ΕΕ υπηρετεί και προσκυνά και ας τρώει κλωτσιές. Ομως, την μπότα τους γλείφει. Γιατί αυτό ενδιαφέρει το κεφάλαιο και την κερδοφορία του και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση βαφτίζει δημοκρατία τον εκβιασμό που επιχειρεί να κάνει στο λαό. Στόχος της με το δημοψήφισμα δεν είναι να εκφραστεί η λαϊκή θέληση, αλλά να εκβιαστεί η έγκριση, στήριξη και ανοχή του λαού στη δική της πρόταση προς την τρόικα, που είναι επίσης αντιλαϊκή. Μας ζητούν να διαλέξουμε ποιο μνημόνιο θέλουμε στη ζωή μας, ποιο σκοινί και θηλιά προτιμάμε, τα 9 περίπου δισ. της τρόικας ή τα 8,1 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, όμως, διαφωνούν κυβέρνηση και δανειστές; Η διαφωνία τους αφορά τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και τον ανταγωνισμό με τους άλλους. Απαίτησαν, λοιπόν, οι Γερμανοί και το ΔΝΤ να μειωθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για την εργατιά, αλλά θέλουν να πάρουν μερίδιο από τα τρελά κέρδη των εφοπλιστών, για τη δική τους πλουτοκρατία. Επίσης, απαίτησαν να αυξηθεί η φορολογία και να μειωθούν τα προνόμια των φαρμακοβιομηχάνων των γενόσημων στην Ελλάδα, γιατί γενόσημα παράγει και η "Bayer", που είναι πιο ακριβά από τα ελληνικά. Επίσης, το 23% ΦΠΑ στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τουριστικό κεφάλαιο ήταν γιατί οι Γερμανοί έχουν αγοράσει μεγάλα ξενοδοχεία στα παράλια της Τουρκίας.

Κάλπικο, λοιπόν, και μεγάλη κοροϊδία το δημοψήφισμά τους. Συνένοχο θέλουν το λαό στη σφαγή του, στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ. Θα πρέπει να πάρουν την κατάλληλη απάντηση στην κάλπη. Απορρίπτοντας τον ευρωμονόδρομο που εξωραΐζουν και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Καλούμε το λαό με αποφασιστικότητα να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να ρίξει στην κάλπη την Κυριακή την υπερήφανη απάντηση με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, λέγοντας: ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Το γνήσιο ΟΧΙ του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τέσσερα χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015(2019-07-06 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα για να φτάσει παντού το κάλεσμα του Κόμματος(2015-07-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-06-29 00:00:00.0)
Δε διαλέγουμε μνημόνιο, λέμε «όχι» στις αντιλαϊκές προτάσεις κυβέρνησης και δανειστών(2015-06-28 00:00:00.0)
Τρομοκρατική επικράτηση του «Ναι»(2012-06-02 00:00:00.0)
Το «όχι» σαν «ναι» στην αστική διαχείριση(2011-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ