Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Aπό μέρα σε μέρα
Ενοχλούνται

Ενοχλείται ο κύριος Στάθης Σ. από τη θέση του ΚΚΕ για «όχι» στο μνημόνιο της ΕΕ, «όχι» και στο μνημόνιο της κυβέρνησης, για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία και μας κουνάει το δάχτυλο ότι το έχουμε παρακάνει! Αναλαμβάνει, μάλιστα, να μας εξηγήσει τι σημαίνει το «όχι» του ΚΚΕ. Με ύφος από καθέδρας καθηγητή, μας λέει ότι «το όχι σας στο όχι της κυβέρνησης είναι σαν τις δύο αρνήσεις που συνιστούν μια κατάφαση. Το άκυρο που θα ρίξετε δεν θα προσμετρηθεί στο όχι, αλλά θα μειώσει την απόστασή του απ' το ναι (αν το όχι προηγηθεί)».

Ακουσε, λοιπόν, κύριε Στάθη: Το δικό μας «όχι» δεν αφαιρείται ούτε προστίθεται σε καμία από τις δύο εκδοχές του μνημονίου. Δεν προστίθεται ούτε στο μνημόνιο των ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ, ούτε στο νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Βρίσκεται απέναντι και στα δύο μνημόνια. Δεν προστίθεται ούτε στη Σκύλλα, ούτε στη Χάρυβδη γιατί και οι δύο κατασπαράσσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Το «όχι» του ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά, αναβλύζει μέσα από τους μεγάλους ιστορικούς και αιματηρούς αγώνες του λαού μας και τραβάει μπροστά στο μέλλον, στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης απ' όλους τους δυνάστες της. Το δικό σας «όχι» είναι «ναι» σε νέα μνημόνια, «ναι» στη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που 25 χρόνια τώρα υμνείτε στην αρχή ως ΣΥΝ και μετά ως ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας στο λαό την αυταπάτη πως αυτή μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ στέλνουμε μήνυμα: Οι φοιτητές δεν εγκρίνουν τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ! (8/5/2016)
Το ΚΚΕ σάς καλεί να σκεφτείτε την επόμενη μέρα (2/9/2015)
Πού ήτανε τα παιδιά; (17/7/2015)
Η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι εδώ (18/10/2014)
Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού (24/8/2013)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... (2/11/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org