Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ εκφράζει το πραγματικό «όχι» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με επικεφαλής τον Σ. Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με εργαζομένους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Από τη συζήτηση με εργαζομένους του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Περιοδεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποιεί το Κόμμα, προκειμένου να φθάσει σε όλο το λαό, η πρότασή του για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μιλώντας στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, ο Σ. Βαρδαλής σημείωσε ότι αυτό που κρίνεται την Κυριακή είναι αν θα πούμε «ναι» η «όχι» στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την υπογραφή ενός καινούργιου μνημονίου. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που λέει ΟΧΙ στην πολιτική των μνημονίων και ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Οπως είπε, «δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτοί που ζητούν την ψήφο του "ΝΑΙ" λένε ξεκάθαρα ότι εμείς θα κρατήσουμε τη χώρα μέσα στην ΕΕ και τη Ζώνη του Ευρώ με ένα καινούργιο μνημόνιο. Από την άλλη και ο πρωθυπουργός ζητά το "ΟΧΙ" για να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους την υπογραφή ενός καινούργιου μνημονίου.

Το δίλημμα που πρέπει να απαντήσει ο λαός είναι: Θα πούμε "ναι", υπογράψτε καινούργιο μνημόνιο, φέρτε και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, πρόσθετα στα όσα έχετε επιβάλει μέχρι τώρα; 'Η θα πούμε ένα μεγάλο "όχι" στη συνέχιση αυτής της πολιτικής; Και το πραγματικό ΟΧΙ μπορεί να εκφραστεί μόνο με την πρόταση του ΚΚΕ».

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία, υπογράμμισε: «Μπορεί να βγούμε από την ΕΕ και το ευρώ, αλλά κουμάντο στην οικονομία θα συνεχίσουν να κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που στο κυνήγι του κέρδους θα φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Το θέμα λοιπόν είναι ποιος έχει την εξουσία και στην οικονομία και στην πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας, για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Προβληματιστείτε με την άποψη του ΚΚΕ. Μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, αλλά όλοι έχουν συμφέρον να πουν ένα μεγάλο "όχι" στη συνέχιση αυτής της πολιτικής γιατί είναι αντιλαϊκή, φορτώνει βάρη στο λαό και θα συνεχίσει να φορτώνει και άλλα και μάλιστα με την ψήφο του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ